sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Aivan Sekaisin! Hjälp!

Huomasin kommenttiboxiini tulleesta viestistä, ettei blogini ulkoasu näykään kaikille samanlaisena kuin minulle itselleni. Voi itku. Väänsin tämän asian kanssa aikoinaan ihan hirveästi ja vuodatin oikeasti verta, hikeä ja kyyneleitä saadakseni itselleni sellaisen blogipohjan, johon saan mahdollisimman suuria kuvia, tarkoitan lähinnä leveitä kuvia vierekkäin. Minulla mahtuu leveydeltään 500pix tuplasti vierekkäin. Sitä suuremmat menevät alekkain.

Photobucket

Otetaan esimerkiksi tuo edellinen postaus.
Siinä minulla on aluksi kaksi riviä vaatekuvia, kussakin rivissä neljä kuvaa.
Miltä se teillä näyttää?

Voi hemmetti, tämä risoo mua todenteolla, koska mulla on todella, todella tärkeää että blogin ulkoasu on siisti ja kuvat järjestyksessä. En todellakaan missään nimessä halua että kuvat pomppivat riveiltä toisille erikokoisia näyttöjä käyttävien koneilla. Voi saakeli. Osaako joku auttaa?

Photobucket

Hitsi, kun luulin että silloin joskus aikoinaan olin vihdoin löytänyt tähän ratkaisun, ja että olin onnistunut valitsemaan blogipohjan, joka muokkaa automaattisesti ruudun joka näytöllä samannäköiseksi näytön koosta riippumatta. Ärsyttää nyt niin kovaa, ettei mitään rajaa. Olen tosi pahoillani, että blogin kuvat on pomppinut sikinsokin. Se ei ole kiva, ei todellakaan.

Osaatko auttaa, kuka tahansa, please!

Olen ikuisesti kiitollinen jos vaan saisin blogipohjan johon mahtuu leveitäkin kuvia vieri vieren,
ja ulkoasu pysyy kaikkien näytöllä samana.
Hitsi, mikä riesa, kun en osaa tätä itse korjata.
Ole kiltti ja auta, jos tiedät miten.

Ps. Ja miksi ihmeessä vain osa kuvista näkyy?
Kaikki kuvani tulevat Photobucketin kautta, eikä sieltä ole tullut mitään ilmoitusta siitä että tili olisi tässä kuussa ylittynyt, kuten yleensä. Ja eihän siinä olisi mitään järkeäkään, sillä osa kuvista kuitenkin näkyy. Mikä avuksi?

Ai vitsi, miten ärsyttävän paljon tämmöiset asiat osaakin ärsyttää ja vie kyllä koko bloggaamiselta ilon ihan täysin.
Nyt harmittaa.
Hemmetti!


Pps. Okei, otin nyt käyttööni blogipohjan minima strech, mutta miksi ihmeessä kaikki sivupalkin jutut siirtyi tuonne pohjalle, enhän mä niitä sinne halua. Ja mä en myöskään tahdo noita haaleita kehyksiä joka kuvan ympärille. Mad!!!! Okei, testailen täällä nyt koko ajan kaikkea. Nyt on vanha taas käytössä. Tää on just hyvä, näin mä halun et tää on, mutta en siinä tapauksessa koska tää ei näköjään näytäkään kaikille samalta kuin mulla. Mä haluan sen minima strechin tai whateverin missä on tilaa, mutta ne kehykset pois, ja se roina tohon sivuun, perkele. T: Linnea 3 vee.

KERRO MIELIPITEESI!

Mä kerron eka omani.
Nyt on säädetty ja väännetty, mutta en ole lopputulokseen tyytyväinen.
Tahtoisin:
 • Blogikirjoituksen otsikon suurilla kirjaimilla
 • Blogikirjoituksen päivämäärän (saa olla suurilla kirjaimilla jos on ihan pakko) pienemmällä fontilla.
 • Sellaisen vaakasuoran palkin jokaisen blogikirjoituksen loppuun (olis selkeemmän näköstä),
 • samanlaisen värillisen palkin myös tonne sivupalkkiin jokaisen pikkujutun väliin
 • Sivupalkin linkit ja kirjoitukset pienemmällä fontilla
 • Kehyksen banneriin
 • Muutenkin tasapainosemman bannerin, mutta ymmärrän että rajansa kaikella.
 • Sivupalkki on turhan leveä,
 • eikö sen turhan tilan voisi "siirtää" tänne kirjoituskohtaan,
 • sit ois se vielä leveämpi tila mihin latoa leveitäkin kuvia vierekkäin
 • Ennenkaikkea että kuvat ja tekstit ovat tasapainossa ja näyttää ovat joka näytöllä samassa järjestyksessä!

JOS NOIHIN ON JOKU IISI NIKSI JA OSAAT AUTTAA, NIIN
... YOU KNOW, HERE I AM JUST SITTING & WAITING FOR YOUR HELP!

Sitten on teidän toiveiden vuoro, koska koko hommahan lähti liikkeelle siitä, että haluan että tämä on teidän silmissä siisti ja nätti niin, miltä tää nyt näyttää? Fiilasin jotain pieniä muutoksia tänne, mm. suurensin vähän fonttia ja vaihdoin linkkien väriä. Muuta en osannutkaan. Häiritseekö joku? Fontti? Koko? Banneri? Mitä ikinä onkaan mielessä blogin ulkoasusta, niin laita vaan palautetta, se on enemmän kuin tervetullutta, lupaan yrittää ratkaista pulman, mutta en todellakaan lupaa onnistuvani siinä. Onko tämä ihan sekavan näköinen sillisoppa? Jos kerran luet täällä, haluan myös että tämä on sen näköinen että on kiva ja helppo lukea!

15 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Moikka :)
Kyllä mulla näkyy just edellisessä postauksessa kaksi riviä, joissa kussakin on neljä kuvaa. Muuten en oo hyvä neuvomaan tietokoneasioissa :) Tää on tosi kaunis ja selkee blogi, enkä muuten huomannut mitään muutostakaan nyt jos ois pitänyt? Rentoa sunnuntaita Linnea, toivottavast saat tän homman kuntoon, ettei ärsytä :D <3 (tiedän, miltä tuntuu. Minua ei mikään saa ärsyyntymään niinkuin tietokoneet...)

Mongusti kirjoitti...

Hih, tiiän ton tunteen ku joku ärsyttää Niin paljona!:)
Kuuleppas, tää sun blogi näyttää erittäin hyväta ja nimen omaan siltä että olet tehnyt töitä sen kanssa!!
Valitettavasti mä en kyllä noitten juttujen kanssa osaa auttaa yhtään kun oon ite ihan tampio koneitten kanssa.
Mutta anyway, tää blogi on yksi hienoimmista ja tyylikkäimmistä, että ei syytä huoleen;)

Aikku kirjoitti...

Mulla näkyy neljä kuvaa vierekkäin. Muuta en osaa sanoa, en osaa laittaa yhtään kuvaa vierekkäin... oon surkea näissä tietokoneasioissa. Joka tapauksessa blogisi näyttää siis hyvältä.

sofia kirjoitti...

Voi ei, aiheutin sulle hämminkiä, kun kyselin edellisen postauksen mallista!! :/ Mutta siis minulle edellisen postauksen kuvat näkyvät niin, että on kolme kuvaa vierekkäin, joiden alla on yksinään kuva, jonka alla taas kolme kuvaa vierekkäin, ja alimmaisena yksi kuva. Mutta hyvältää näyttää silti!! :D

♥Ellas Mirakel kirjoitti...

Mä oon kuullu jostain että se riippuu mitä lukijaa vierailija käyttää (explorer, mozilla etc) miltä eri sivut näyttää. Mä käytän exploreria ja mä nään neljää kuvaa vierekkäin, ihan niinkun pitääkin... Osaatko ruotsia? Mulla olis linkki yhteen "fixa&trixa med din blogspot"-blogiin jossa on vinkkejä miten omaa blogia voi muokkailla...

Maria kirjoitti...

Suvupalkin kokoa voit ainakin kaventaa muokkaa html koodia kohdasta. Etsi sieltä side bar, siinä on valmiiksi jotkut pikselit (muistaakseni) ja voit itse kaventaa sitä.. Muuten en osaa valitettavasti auttaa. Noihin muihin juttuihin tarvis jo varmaan koodailla ihan ite oma blogipohjansa.

Jemina kirjoitti...

Heip!
Flunssaisia terveisiä :(
Mulla näkyi tuossa edellisessä postauksessa kolme kuvaa vierekkäin ja sitten yksi kuva oli niiden alla. Huivit näkyivät kaikki allekkain ja aika ISOINA! Mulla on explorer, joten minulla ne näkyy siis näin ja toisella "oikein." Aika omituista. Mä en kyllä näistä koneista mitään ymmärrä, joten en valitettavasti osaa sua auttaa :(
Tuon sun "uudistuksen" jälkeen fontti on omasta mielestäni aavistuksen liian iso, mutta tämä on näitä makukysymyksiä. Mun mielestä tämä blogi on muuten todella tyylikäs ja selkeä. Kuvat ovat kauniita ja sun tyyli kirjoittaa on ihanan eläväistä. Kuvittelen aina itseni sun kanssa kahville, kun luen blogiasi. Todellisuudessa yksi lapsi on rinnassa kiinni ja kaksi muuta roikkuu kintuissa :D

Toivottavasti pulmasi ratkeaa -olen hengessä mukana :)

Linnea kirjoitti...

Kiitos jokaiselle kommentista, ne on kullan arvoisia! Ja kiitos jokaisella joka vaivautui kertomaan miltä siellä päässä näyttää! Arvostan kovin!!!

Johanna: Moikka moikka! <3 Hyvä kuulla. Ja kyllä mä täällä jotain muutoksia tein, mutta jos et oo huomannut, niin ei sekään paha ole =D hahahhah. Ne lopulliset muutokset oli tosiaan ihan minimaalisia ku en muuta osannu, etten mä oikein enää itekään niitä huomaa ku en kaikkia muista. No eikö, siis tietokoneet vie kyllä hermoja aika 6-0 jos niikseen on, enää ei ärsytä ihan hirveesti, vähä kuitenki =)

Mongusti: Voi kiitos ihan hirveesti! <3 Tommonen kommentti tuli enemmän ku tarpeen kun ajattelin että tää näyttää ties kuin monella pieninäyttöisellä tai muuten vaan jostain syystä täys sillisopalta, missä kuvat ja tekstit pomppii ja loikkii. Joten erittäin ISO KIITOS SULLE! Elän noilla sun blogikehuilla kauan aina kun ajattelen hermot riekaleina blogin ulkoasua =D

Aikku: Kiitos ihan hirveesti sullekin!! Just toi että neljä kuvaa näkyy edellises vierekkäin kertoo mulle jo paljon. Iso kiitos sen kertomisesta. Helpottaa... Taas yksi ihminen jolla tämä näyttää siltä kuin suurinpiirtein pitää. Mukavaa päivänjatko sinne!

sofia: Hei, ei mitään hätää, hyvä vaan että sanoit asiasta. Luulin että blogini on ojossa, mutta hyvä ku vahongissa ilmotit ettei se olekaan. Mutta häh? Siis sulla näkyyy edelleen tolleen et on kolme kuvaa ja sit seuraavalla rivillä yks, vaikka mä valitsin ton uuden blogipohjan. No johan on nyt perhana on markkinat. Sit mulla ei ole enää hajuakaan mitä tehdä asian eteen. Hei, mutta kiitos siitä et näyttää mielestäsi silti hyvältä. Mä irvistelen täällä ku ajattelen et ne on kuvat on tolleen asettunu niinku kerroit, mutta jos lukijan mielestä näyttää hyvältä niin hyvähän se on. MUTTA MIKSEI ONGELMA RATKENNUT VAIKKA VAIHDOIN BLOGIPOHJAA?!?!?!? Heh, toi ei ollut sulle suunnattu kysymys, se oli vaan ärsyyntymisen sivuoireita =)

<3Ellas Mirakel: Nätti nimimerkki sulla, pitääkin kurkata sen taakse. Joo osaan ruotsia, mutta en ole täysin kaksikielinen. Olen kyllä kaksikielisestä perheestäkin, ja uiskentelen ankkalammessa, mutta tämmöistä kieltä en osaa ruotsiksi, kun en ymmärrä näitä ohjeita suomeksikaan :/ Kiitos tosi paljon jo ajatuksesta! Aijaa, että se vois johtua selaimestakin... Mä oon kans kuulemma tosi vanhanaikainen ku käytän tota IE:a niinkuin sinäkin. Musta se on hyvä, Mozillasta en vaan pidä ollenkaan. Tai sitten en vaan pidä muutoksista, hih. Pitää muuten muutamalla koneella mihin pääsen käsiks tsekata miltä tää näyttää eri selaimillakin, kiitos vinkistä. Hei, nyt tarkemmin ajatellen, olisitko kiltti ja antaisit mulle sittenkin sen linkin sinne fixa o trixa - sivuille. Voisin oikeastaan sittenkin paneutua asiaan, kun joku päivä otan tän asian uudestaan käsittelyyn.

Maria: Madame blogin ulkoasun alati fixaaja, moikka! =) Sulla ja COCOlla on vissiin sama sivupohja käytössä, eiks ookki? Hitto en nyt muista sen nimeä, mutta se on ainakin tosi leveä se kirjoitustila. Sitä kokeilin jossain vaiheessa ku tossa testailin, mutta siinä oli muuten niin paljon fixattavaa että oli pakko ainakin toistaiseksi feidata se. Kyllä nyt toi sun tekstis menee jo vähän yli ymmärryksen... mitä kieltä sä kirjoitat... "muokkaa html koodia" =O Öö, okei.. Ei vaan, kiitos ihana aivan hirveesti avusta, mä otan ton sivubaarin käsittelyyn heti kun jaksan näiden sun ohjeiden avulla. Kiitos paljon <3

*

Vitsi kyllä ihmisen vilpitön halu auttaa toista ilahduttaa ärsyyntynyttä mieltä. Kiitos ihan oikeesti tosi paljon teistä jokaiselle!

Maria kirjoitti...

Heh =) Mut hei, en oo muokannu pohjaani aikoihin! Mulla on ollut sama jo yli 2 kuukautta eli varmaan pisin aika ever! Mulle sopii tollanen simppeli linja, ei sillai kyllästy :)

Yritän auttaa paremmin: Eli muokkaa html koodia, etsi sieltä sidebar ja width. Toivottavasti nyt ymmärrät paremmin! ;)

Ei oo mulla ja Cocolla muuten sama pohja käytössä.

Linnea kirjoitti...

Jemina moikka, ehditkin sinne väliin. Ei, ei, ei, kuulostaa ihan kauheelle ihan huivitkin oli kaikki alekkain... AAAAAPUA! Ei tää saa näyttää sellaselta, kun pitää olla nätisti. Voi saakelin saakeli. Räyh =( Ja mullakin siis on IE käytössä. Pitääkö mun palkata tänne joku ATK-tuki ihminen pistämään tää blogi ojoon, ja toinen lepuuttaan mun hermoja. Ei vitsi, oon todella, todella pahoillani että kuvat näkyvät noin kurjasti sulla, ja muilla kenellä niin näkyvät. Luulin tosiaan että ongelma poistuu kun tuossa vaihdoin tuon sivupohjan, mutta ei se näköjään mihinkään poistunut. Yritän ratkaista sitä jatkossakin, ja aina saa laittaa palautetta, se on on tosi tärkeää, ja enemmän kuin mielelläni kuuntelen mitä mieltä lukijat on blogin ulkonäöstä. Joten kiitos sinulle tosi paljon muusta palautteesta! Se oli tosiaan tervetullutta. Tota fontin kokoa mietin itsekin, ja vaihtelin sitä pitkään kahden eri välillä, ennenkuin päädyin jättämään sen entistä isommaksi. Pienempi vaihtoehto tuntui hitusen liian pieneltä, joten ajattelin kokeilla tätä, mutta vierastan sitä itsekin vähän. Hitsi kun ei löytynyt helppoa tapaa, (tai ken tietää minkälaista tapaa) että oisin saanut valita niiden kahden fonttikoon välistä, niin ois ollu just hyvä. Mua myös jo nyt kyllästyttää pikkusen toi turkoosi, joten katotaan jos menee vaihtoon sekin pian. Kunhan muutaman kirjoituksen teen näin, niin sitten varmasti taas viilaan. Ja palautteet mielessä tätä katselen jatkossa! Ja voihan sairastupa, pikaisia paranemisia sinne! <3 Ei ole kiva kun flunssa kiusaa. Parane pian! Ps. Käydään taas pian kahvilla ;-) (Toi oli oikeesti yksi ihanimmista ja mieleenpainuvimmista kommenteista mitä olen koskaan saanut, KIITOS!)

Linnea kirjoitti...

Maria, siis mä olenkin itseasiassa ihmetellyt kuin sulla on ollut toi sama ulkoasu noin pitkään. =D Yhteen aikaan fixasit sitä jatkuvasti. Kaikki oli kyllä aina nättejä, mutta nyt oot tosiaan vissiin löytäny sen omasi. (Ainaki yli kahdeks kuukaudeks ;-)) KIITOS selvennyksestä! Mä en uskalla mennä sinne nyt soheltaan mitään, mutta todellakin meen noiden sun ohjeiden kanssa myöhemmin. Pitää vähä rauhottua ensin. Nyt kuitenkin ärsytys on vielä sitä luokkaa, että vedän varmaan vahingossa koko blogin sileeks jos käyn nyt jotain säätään.

♥Ellas Mirakel kirjoitti...

Huomasin että kävit meijänkin puolella kurkkaamssa :o) Tässä tämä fixa-blogi, ei mun mielestä mitään vaikeeta ruotsia tosiaankaan! Kurkkaa ihmeessä! Taitaa ihan sivussa olla eri kataegorioita mistä löytää eri ongelmiin ratkaisua. Muistan ainakin että siellä on näytetty miten sellanen väliviiva tehdään postausteen väliin :o) Sillä on oma keskustelusivustokin (linkki sivulla) josta löytää kaiken maailan kysymyksiin vastaukset. Mä oon saanut sieltä apua monta kertaa :o) Lycka till!

http://fixa-din.blogspot.com/

maikku kirjoitti...

mulla näkyy vaan kaks kuvaa rivillä..
miniläppärissä vaan kuva rivillä..
onkohan mulla jotain aataminaikusia vehkeitä nää..??;)

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Moikka, tulin kanssa kurkkaan. Mullakin näkyy ihan kuten Johanna kuvaili.

Itse käytän safaria ja olen välillä vaivannut päätäni postauksien kanssa (kuvien alla esim näkyy sellainen musta viiva), mutta muut kuulemma näkevät ne eri tavalla (ei viivoja). Kuvien pomppailu on ärsyttävää, ja editori ei aina anna laittaa kahta kuvaa rinnan. Liekö vika bloggerin päässä.

Kuvien näkyvyydestä en osaa sanoa mitään neuvoa. Itse laitan suoraan koneelta. Selasin vanhempia postauksiasi, ja kuvat eivät tosiaankaan näy.

Linnea kirjoitti...

EIKÄ!
Olen ihan murtunut, lisää ihmisiä joilla blognii kuvat näkyvät vinksin vonksin!

♥Ellas Mirakel: Tackar pockar o så vidare..! Vitsi nyt on kyllä sellanen olo, että olen ihan nujerrettu, joten en lähde heti tutustumaan sivuille, mutta kyllä mä sen inspiksen vielä kerran saan. Ja oi kun kiva, justiin semmonen värillinen välipalkki/viiva olisi tosi kiva, ja tekis minusta blogista ryhdikkään näköisen. Kiitos sinulle! Linkki on tallessa!

maikku: EIKÄÄÄÄÄÄ!!! Ei noin. Voi itku, olen niin pahoillani sunkin puolesta että joudut tommosta kauheeta settiä katteleen. Ei se noin pitäisi olla ollenkaan. Mä tosissaan luulin että valmis blogipohja ratkaisee ongelman, mutta eihän siinä niin käynytkään. Yksi kuva per rivi, ei eie ei eiiiiih!

Moi Uuden Kuun Emilia! Kyllä on kiva kuulla että siellä on kuvat ojos niinku pitää, kiitos infosta. Toit vähän lohtua, itseasiassa aika paljonkin =) Mulla pomppi kuvat ja rivit aivan mahdottomasti yhdessä vaiheessa kun latasin kuvat suoraan tänne, siksi siirryin postaamaan kaikki kuvat Photobucketin kautta. Mutta niinkuin sanoit, ne ei tosiaan nyt näy tuolta yhdeltä tililtä ollenkaan. Yleensä se johtuu siitä että kuukausittainen tila on käytetty umpeen, mutta nyt ei niin, joten en tiedä missä vika. Arvaa ketuttaako?!

*

Pistäkää jatkossakin vaan aina infoo, jos joku näyttää höhlältä. Olen vain kiitollinen jos kerrotte mikä mättää! Kiitos teille!

Related Posts with Thumbnails