keskiviikko 7. lokakuuta 2009

10 000 Lukijaa, Ei Kommentteja: Jatkaako vai Lopettaako Bloggaus.

Huomasin juuri että blogini on ladattu 10 000 kertaa. Minullahan oli todella pitkä tauko bloggauksessa sen jälkeen kuin perustin tämän, ja aktivoiduin uudestaan vasta joitakin kuukausia sitten, jolloin lukijoita alkoi taas ilmaantua. Olen etenkin viime aikoina seurannut tuota lukijalaskuria, ja se käy aika tiiviiseen tahtiin. Lukijoita käy päivittäin muutama sata. Silti kommentit ovat todella harvassa.
Ja tämä on se, mikä on saanut minut ihmettelemään.

Photobucket

Voinkin suoraan sanoa, että jos pitäisin blogia omilla kasvoilla ja omalla nimelläni sulkisin blogin välittömästi, koska pitäisin sitä outona että ihmiset käyvät luonani, mutta eivät jätä mitään merkkiä itsestään. Sen lisäksi arvailisin että blogia lukee aimo määrä tuttuja, jotka eivät vain halua paljastaa itseään =D
Nyt ei kuitenkaan näin ole, minun ollessa anonyyminä.

Photobucket

Olen myös miettinyt että ehkä niitä hakuammunta latauksia tulee sitten vaan niin paljon... Tuleeko? Toisaalta kun en oikein tiedä riittääkö se kuitenkaan kattamaan ihan koko totuutta. Mutta minäpä en kyllä tekniikasta mitään tiedäkään. Olen myös miettinyt hieman kauhuissani, ehkä myöskin kiitollisena, että ehkä blogini lukijat sitten noudattavat linjaa, jossa silloin kun ei ole mitään hyvää sanottavaa, ollaan mielummin hiljaa.
Jos näin on, kiitän teitä kohteliaisuudesta =)

Photobucket

Photobucket

Tiedän kyllä muutamia, ehkäpä semmoisen reilun kymmenkunnan verran - joka on siis verrattain pieni määrä - ihania tyttöjä, jotka käyvät lukemassa blogiani, enkä luonnollisestikaan odota heidän kommentoivan usein, tai jokaiseen, tai joka toiseen, tai edes kolmanteen postiin, en tietenkään.
Mutta keitä ovat ne loput?


Photobucket

Hetken minua oikeasti hieman kriipi ajatus siitä että jengi kurkkii salaa sisään (niin salaa kuin sitä nyt netissä salasanattomaan blogiin voi salaa kurkkia ;)) ja tuli fiilis, että hitsit, minä lopetan koko blogin, kun en milloinkaan saa kommentin kommenttia latauksista huolimatta. Sitten muistin sen miten paljon blogin pito minua itseäni ilahduttaa, ja miten kiva minusta on roudata nättejä kuvia johonkin omaan paikkaan ojoon, ja unohdin hölmön ajatuksen blogin lopettamisesta. Jotenkin koin sen vaan ehkä hieman epäreiluksi, ja kuten sanoin, ennenkaikkea oudoksi että esimerkiksi 326:sta latauskerrasta on jäänyt tasan yksi kommentti. ??? No oli miten oli, siihen on varmasti syynsä.

Photobucket

Jokatapauksessa, kun nyt kerran otin aiheen puheeksi, niin siitä huolimatta että pyysin tätä muistaakseni kerran aikaisemminkin, pyydän nätisti ja nöyrästi uudelleen, että jos sinulla on tapana lukea blogiani, niin jättäisitkö minulle kommenttiboxiin edes kerran viestin, ihan vaikka vaan moin, ei sen kummempaa. En tietenkään tarkoita ihmisiä, jotka poikkeavat paikalle kerran sattumalta, tai ihmisiä jotka ovat jo kommentteja jättäneet ja kertoneet lukevansa blogiani.
Tarkoitan vain teitä, jotka luette blogiani säännöllisesti tai epäsäännöllisen säännöllisesti,
ja olette asiasta hiiren hiljaa.

Photobucket

Sen lisäksi kuulisin mielellään siitäkin, onko se ihan normaalia että suhteellisen uusi blogi ladataan satoja kertoja päivässä, mutta kommentteja ei silti jää?

Photobucket

Voi itku, tämä koko viestini kuulostaa aikamoiselta ruinausviestiltä. Se ei kyllä ollut tarkoitukseni, ja toivonkin ettei kukaan mene ymmärtämään väärin ja tulkitse, että olen kehujen kaipuussa. Ei todellakaan, siitä ei ole kyse =D Olen vain ihmetellyt asiaa pitkään, minkä lisäksi olen sitten varmasti vain utelias ja haluaisin tietää edes hieman siitä minkälaisia lukijoita minulta löytyy. Sen takia säntäänkin aina välittömästi uuden kommentin huomattuani kommentoijan profiilia katsomaan, ja toivon että löydän häneltä ihanan blogin jota jäädä seuraamaan, kuten onkin muutamaan otteeseen käynyt.
Olisin ihan vain oikeasti kiitollinen jos ilmoittaisit että poikkesit =)

Photobucket

Nähdään siis, eikö vaan?
Photobucket

24 kommenttia:

Miss M kirjoitti...

Minä ainakin luen vaikka en jokaiseen postaukseen kommenttia jättäisikään, mutta sen varmaan tiesitkin :)Noita kommenttijuttuja olen miettinyt välillä itsekin, mutta ei mulla olekaan noin suurta lukijakuntaa. Toisaalta on jotenkin turvallista kun tietää että blogia lukee vain pieni joukko ihmisiä ja toivon että he viihtyvät. Eipä ole niin suuria "paineita" miellyttää kaikkia..

Anttis kirjoitti...

Samoja juttuja minäkin välillä mietin oman blogini kohdalla.

Minä käyn lukemassa aina uusimmat kuulumiset mutta sen ehkä arvaatkin :)

COCO kirjoitti...

Rakastan kuvia...sulla on niin ihania!

Mulla on kans joskus fiilis, että "puhun seinille". Kun teen blogia. Mutta omaksi iloksi sitä lähinnä teen, niin nou hätä.

Jatka/jatketaan blogia!

Char and the city - Divaaniblogit kirjoitti...

Hei hoi :) tänne minäkin löysin kurkkaamaan, ensimmäistä kertaa tosin :) Ja kommenttien määrästä, niin ei hätiä. Vaikka minulla on pelkän blogilistan kautta joku 3000-4000 lukijaa päivässä, niin voi olla postauksia joihin ei tule YHTÄKÄÄN kommenttia! Ja juuri tuo mitä Coco sanoi, että joskus voi tuntua siltä, että puhuu seinille, on niin tuttu tunne! Omaksi iloksi blogiani pidän, mutta onhan monologi hieman tylsähköä, jos sitä monta tuhatta ihmistä hiljaisuudessaan seuraa :D Mutta jatka ihmeessä!

Anonyymi kirjoitti...

Yksi syy laskurin laukkaamiseeen voipi olla se, että käytit blogin kuvia naikkareissa ja siellähän väkeä riittää kuin pipoa...

Mutta liekö lataus/kommentointisuhde muutoinkaan erityisen poikkeava yleisestä blogikäyttäytymisestä.

-SL kirjoitti...

On se normaalia että sivu ladataan satoja kertoja eikä kommenttia tule, itseasiassa olen miettinyt täysin samoja juttuja viimeaikoina! itse sain joskus useaan postaukseen jotain 20kommenttia nykyään määrä pysyttelee melkein viidessä :o

nojoo, käsitän sen niin että silloin kun ei mitään kuulu kaikki on hyvin, ihmiset keskittyvät lukemiseen ei kommentoimiseen kai.

Itse tykkään aina kommentoida etenkin jos joku juttu herättä ajatuksia tai ideoita!:) mutta niin.. esim. tänne en muutama päivä sitten päässyt kommentoimaan, koneessa kai vika? tuo saattaa olla syy mikseivat useat kommentoi, ei jaksa tapella koneiden kanssa että saisi kommentoitua.

-SL kirjoitti...

tottakai se häiritsee kun ei tiedä kuka lukee ja mitä jos kukaan ei uskalla kommenttia jättää :/
mutta toisaalta se on ihan "parasta" kun sitten jostain ilmestyy joku uusi lukija joka vihdoin uskaltaa jättää kommentin :)

Anonyymi kirjoitti...

No: Moi : ) !
Olen kolmen pienen lapsen n. kolmekymppinen äiti ja käyn pikapikaa illalla netissä pyörähtämässä, kun lapset nukkuvat ja pitäisi itsekin jo hipsiä unten maille. Surffailen siellä täällä, lähinnä katselen kuvia inspiroituakseni arkeen. Haen googlesta hakusanalla maalaisromantiikka, avaan tuloksista Blogilistan ja klikkailen sieltä summassa ihania blogeja auki listalta. Sinun blogisi tulee usein kahteen kertaan listalle : ) Kiitos sinulle ja samalla muillekin bloggaajille kuvista ym. ja raikasta+aurinkoista loppusyksyä!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä varmaankin monet seurailee ihan vain JAKSAMATTA kommentoida. Rohkeasti jatkat vaan, tiedäthän että lukijoita käy vaikkeivät kommentoi (epäkohteliaisuutta mielestäni, itse haluan aina jättää käynnistäni pienen ilahdutuksen).

Anonyymi kirjoitti...

Itse luen tietyt blogit (tämä mukaanlukien) töissä aina kun kerkeän, enkä siellä voi kirjautua google-tiliin, tietosuoja syistä se on estetty. Nyt ympäri "blogimaailmaa" on postailtu ilkeistä anonyymeistä ja tuntuu, että kaikki anonyymit on leimattu kamaliksi. Siksi kommailu on jäänyt vähemmälle kaikkien blogien kohdalla..
Pitääpä tästä ryhdistäytyä ja kommailla enemmän, vaikka sitten anonyymina.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta edellisestä unohtui.. Jatka ihmeessä bloggailua :)

ninna kirjoitti...

Minäkin luen blogiasi, mutta kommenttien jättäminen on jäänyt vähälle, täytyy ottaa niskasta kiinni ja kommailla enemmän. Älä missään nimessä lopeta bloggailua. Kuvat täällä on niin ihania ja kirjoitat kauniisti! Blogiasi lukiessa unohtuu ympärillä oleva maailma :)

Mongusti kirjoitti...

Moikka!! Minä eksyin nyt vasta ensimmäisen kerran blogiisi Korundin kommentti boxin kautta.:) Ja aivan ihanalta blogisi vaikuttaa. Paljon kauniita kuvia!! Jään varmasti seurailemaan ja kommentoimaan:)

AnnHelen kirjoitti...

Moi! Tutun kuuloista hommaa on, minullakin yli sata kävijää päivässä, mutta harvakseltaan tulee kommenttia..pidän blogia omalla ja yritykseni nimellä, joten tiedän että moni tuttu ja muut uteliaat käyvät lukemassa, mutta näyttää olevan ylivoimaista jättää pieni merkki käynnistä..,minustakin se olisi kohteliasta, toki myös itse käyn lukemassa blogeja enkä aina jätä kommenttia, minulla se on paljolti kyse ajasta, ei ehdi kirjoittaa vaikka haluaisikin. Tulen jatkossakin seuraamaan kivaa blogiasi, toivottavasti sinäkin vielä piipahdat minulla kylässä ja kommentoit.. :)
-A-

Shoppaile ilmaiseksi! kirjoitti...

Mä käyn säännöllisesti, mutta en oikeastaan koskaan kommentoi. Mä pidän blogeja lehtien korvikkeena, en niinkään kommunikointijuttuina. Kauniit kuvat kiehtovat ja kivoja juttuja on mukavaa lukea.

Sanna kirjoitti...

No et jumaliste nainen lopeta tätä!

Tiijät kyllä että minä ainakin olen vakkari lukijoitasi ja suuresti kunnioitan että jaksat väkerrellä niitä ihania kollaaseja (joita en itse osaa vieläkään suurentaa, yritys tosin on ollut laimeaa).

Inspiroidun kuvistasi..ehkä siksi visa laulaa taas kaunista lauluaan.

Heidi kirjoitti...

Minäkin toivon hartaasti, ettet lopeta! Olen laiska kommentoimaan, mutta nautin ihanista kuvakollaaseistasi, jotka antavat inspiraatiota pukeutumiseen ja koko elämään. Blogisi on ihana :-*

Eirene kirjoitti...

Täälläkin ilmoittautuu yksi lukija joka harvemmin kommentoi - anteeksi! Olen kommentoinnissa ollut vähän sillä linjalla että jätän viestiä jos minulla on jotakin mitä ehdottomasti haluan sanoa, mutta tosi usein kun vaan ihastelen kuvia tai kokonaisuutta jää kommentointikin...

Yritän tässä suhteessa vähän petrata, koska kuten muutkin ovat huomanneet kommentointi on usein aika harvassa lukuunottamatta joitakin blogeja ja kyllähän se positiivinen kommentti aina piristää ja inspiroi kirjoittamaan jatkossakin. :)

Tuo "seinille puhuminen" kuten Coco totesi on ollut joskus fiiliksenä minullakin, mutta olen ajatellut sen osittain johtuvan juuri tuosta, että blogit merkitsevät eri asioita eri ihmisille. Itsekin tykkään ajatella "inspiraatioblogeja" vähän niin kuin lehtien korvikkeina, kun taas omia kuvia käyttävissä blogeissa on se henkilökohtaisempi ote joka ehkä innostaa (ainakin itseäni) enemmän jättämään niitä kommentteja.

En tiedä oliko tässä sepustuksessani järkeä vai ei, mutta toivon kuitenkin ettet lopeta blogiasi - se on oikein ihana valopilkku täällä netissä. :)

Linnea kirjoitti...

Heipsun keikun kaikille!

Pitää heti alkuun kirjoittaa, että olin muotoillut blogikirjoituksen jotenkin huonosti. Ei missään vaiheessa ole ollut tarkoutus lopettaa bloggausta. Ei todellakaan, on niin ihanaa kun oma pikku soppi mihin tuoda kaikkea kivaa. Jossain vaiheessa vaan rupesi ihmetyttämään kun kävijälaskuri kävi aina postauksen jälkeen, mutta jälkiä ei jäänyt, ja se sai minut tuossa ääneen vähän epäselvästi pohtimaan, että jos pitäisin avointa blogia omasta elämästäni, silloin varmaan lopettaisin blogin pidon. Tuosta ihan omalla nimellä ja omasta elämästä eräänlaisesta bloggaamisesta kun on kokemusta monen vuoden takaa, ja palaute määrät olivat silloin todella suuret. Siksi ihmettelisin vain jos nyt ei kuuluisi mitään, vaikka pyörittäisin blogia omilla kuvilla, ja tulisi jotenkin turvaton ja epäluuloinen olo. Olen tosi kiitollinen näistä kaikista kommenteista kaikille teille. Kiitos =)

Maria: Heippa ihana! Sanon sua ihanaksi, koska blogisi on niin ihana. Juu, arvelinkin kyllä että sinä olet juuri yksi niistä naisista joiden tiedän täällä käyvän. Meillä kun menee maut liki kaikkien asioiden suhteen niin yht yhteen. Ainakin sun blogi aiheuttaa AINA huokailuja =) Olet ihan oikeassa tuossa kun kirjoitat että pieni lukijakunta antaa jonkinlaisen turvallisuuden tunteen. Oli se sitten todellisuudessa illuusiota tai ei, on se silti toisaalta kyllä tosiaan mukavaa.

Anttis: Juu, arvasin =) Mutta tosi kiva että jätit kommentin. Ja on myös mukava kuulla, etten ole yksin ajatuksieni kanssa.

COCO: Sulla on kanssa ihania kuvia, todellakin! Ja sanoitkin tuon avainjutun koko bloggaukseen, omaksi iloksihan sitä tehdään, ehdottomasti, ja se antaakin aina kivaa mieltä kun on saanut yhden postauksen valmiiksi, jossa on kuvia joista itse pitää. Voi aina ihastella oman käden jälkiä, ja jatkaa puhumista seinille samalla :P

Char: Hello! Vitsi, ku mä oon niin pihalle näistä jutuista, et mä en edes tiedä, mitä tarkoittaa toi sun kirjoittama "blogilistan kautta tulevat lukijat", mutta enköhän mä osaa bloggailla ilman sitä tietoa, kun on tähänkin asti onnistunut. Oon kyllä toki huomannut, että monessa blogissa lukee, että voit seurata blogia bloglovingin tai blogilistan tai whatsoeverin kautta, mutta itselle ei vaan ole vielä selvennyt, mites se tapahtuu =D Ei sö mitöö, jatketaan! Hei, mä oon muuten ihan vakkari sun joukoissa! Nasta kun poikkesit.

Anonyymi: Hmmm.. kukahan naikkari sä olet ;) ääh en kyllä muutenkaan muista kuin muutamat nimimerkit jotka aktiivisesti kirjoittavat ketjuissa joissa itse roikun, kuten sisustus ja kauneus. Joo, mä tosiaan sainkin muutaman viestin inboxiin sen jälkeen kun olin vilauttanut jotain ruusukuviani siellä, että onko tämä minun blogi, ja että nähdään. Se oli yllätys, mukava sellainen =)

*~SL: Olet oikeassa, en jaksaisi itsekään odotella että saisin kommentin jätettyä, jos kone, tekniikka tai blogi takkuaisi. Ja niinhän se kommentti tulee itsenikin jätettyä silloin kun luen jotain oikein ihastuttavaa postausta. Kiva huomata kyllä että samoja asioita pohtii muutkin. Ainakaan tässä asiassa en siis puhu seinille =D Oot oikeassa myös siinä, että se on kyllä ihan tosissaan ilahduttavaa kun sitten joskus saa kuin saakin uudelta lukijalta - vaikka vaan ohikulkijalta - kommentin. Tulee oikeesti kiva mieli =) Hassua. Höpsöä =)

Jatkan näitä vastauksia toisen kerran =) vaikka tämä on kyllä jo niin vanha postaus, että tuskin nämä enää edes kommentoijia tavoittavat, mutta vastailen kuitenkin.

Miss M kirjoitti...

Kyllä tavoittaa, ainakin mut :) Mun mielestä bloggaamisessa on tosi tärkeää vastata kommetteihin. En nyt tarkoita sua mutta joskus harmittaa kun jättää jollekin kommentin ihan tuoreeseen postaukseen eikä siihen vastata. Tulee olo että turha jättää toista kommenttia kun ei kirjoittaja näyttänyt arvostavan sitä ensimmäistäkään.. Itse kun olen niin iloinen jokaikisestä kommentista jonka saan! =)

Linnea kirjoitti...

Jatkan nyt vastauksiani, ja edelleen olen todella häpeissäni siitä, että tämä vastaaminen kesti näin hävyttömän kauan, etenkin kun itse posti koski nimenomaan kommentointia ja kanssakäyntiä. Jotenkin tämä vaan jäi, kuten samaan aikaan monen muunkin postin kommentteihin vastaaminen. Anteeksi! Seuraa ryhdistysliike. Haluan vielä kerran korostaa, että olen todella kiitollinen jokaiselle kommentoijalle, ja etenkin tietenkin tähän viestiini oli todella mahtava saada palautetta. Kiitos.

Anonyymi: No moikka moi! Voi että kun oli kiva saada kommentti, jossa esittelit itsesi. On niin mukava tietää, minkälaiset ihmiset tänne eksyvät. Kiitos siis paljon viestistäsi. Olen itse samanlainen siellä täällä yöaikaan inspiraation perässä surffailija =)

Voi apua muuten, olet oikeassa, minähän olen blogini esittelyssä puhunut paljon sisustuksesta ja maalaisromantiikasta. Rakastan kumpaakin yli kaiken, ja kun aloitin blogin, oli tämän tarkoitus toimia lähinnä täysin sisustusblogina. Toisin kävi. Jotenkin on helppo lipsahtaa aina postaamaan joku kuvapostaus meikeistä tai vaatteista, jostain hömpästä tyttöjen jutusta. Minulla on kyllä järjettömät kasat sisustuskuvia, juuri niitä ihania maalaisromanttisia tallessa, tosin koneenikin ehti jo kaatua tässä välissä ja kuvat ovat hujan hajan, mutta niin monta kertaa aikeenani on ollut postata jotain sisustukseen liittyvää, mutta sitten aika ei ole riittänyt koska haluaisin tehdä sisustuspostauksen aina niin paljon perusteellisemmin. Pitäisi skarpata. Ja muuten tosi hyvä kun mainitsit tuon blogilistan. Kävin katsomassa, ja tosiaan: miksiköhän ihmeessä blogini ilmestyy siellä tuplana? Olen kyllä varsinainen tekniikan ihmelapsi, eikä minulla ole hajuakaan miksi näin on. Jokatapauksessa, kiitos viestistäsi, se oli tosi mukava, ja sai minut myös ajattelemaan että on syytä palata myös sinne mistä alunperin ajattelinkin blogata, eli ihanan sisustuksen pariin. Näin syksyllä se taitaa luonnistua helpomminkin. Itse ainakin koitan hoitaa syysmasennustani/uupumustani mm. panostamalla kotiin, joten ehkä saan saman saralla jotain blogissanikin aikaiseksi =) Aurinkoista ja valoisaa syksyä sinullekin!

silkkikengät: Kiitos tosi rohkaisevasta viestistä! Oli ihana lukea se. Ja tosiaan, kuten todettu, tarkoituksena onkin jatkaa. Tosiaan... toisinaan se kommentti jää ihan vaan sen takia jättämättä, ettei jaksa, mutta itse pyrin, huom. pyrin siihen, että jos esimerkiksi pyrähdän jossain uudessa blogilöydössä niin tottahan jätän sinne tervehdyksen, että blogin pitäjä tietää kuka siellä vilkuilee. Ps. pakko vielä ihastella sun nimimerkkiä, aina nähdessäni sen se luo ihanan mielikuvan =)

Anonyymi: Kiitos mielenkiintoisesta viestistä. Minulla on sen verran pieni lukijakunta, että en ole törmännyt omakohtaisesti tähän "ilkeät anonyymit" - ilmiöön, mutta joistakin blogeista olen kyllä ollut aistivani sellaista. Mikä on äärimmäisen ikävää. Itsellä ei kuitenkaan ole ikinä käynyt mielessäkään etteikö anonyymin kommentti olisi aivan yhtä tärkeä kuin nimimerkillä jätetyn. Eikä mielessäni myöskään ole koskaan käynyt, että yleistäisin mielessäni kaikki anonyymit ilkeiksi. Ei kyllä missään nimessä! Asia olisi tietenkin ihan eri jos saisin kymmenittäin anonyymeina jätettyjä ilkeitä viestejä jatkuvasti. Näin ei kuitenkaan onneksi ole. Itseasiassa nyt kun mietin asiaa, niin olen hieman hämmästynyt siitä, että kaikki anonyymit miellettäisiin automaattisesti "ilkeiksi". Eihän kaikilla vaan yksinkertaisesti ole tiliä (tai tosiaan mahdollisuutta saada sitä joka koneella auki) jonka kautta kommentoida. Ei kuule, tervetuloa vaan jatkossakin tänne kommentoimaan ihan anonyymina tai nimimerkin kanssa, ei ole väliä. Aurinkoista syksyä! Ainiin, ja kiitos paljon tsempityksestä. Kyllä, tarkoitus onkin jatkaa bloggailua, musta on tosi kiva jos sinäkin anonyymi viihdyt jatkossakin matkassa.

Linnea kirjoitti...

ninna: Voi että, taas oikein tuli irvistys omille kasvoille, kun luin ihanan ja rohkaisevan viestisi, ja ajattelin samalla, että hitto vie, että tämmöiseenkin näin mukavaan viestiin minulta on jäänyt vastaamatta. Haluan kyllä edelleen korostaa, että arvostan jokaista viestiä todella paljon, ja olen pahoillani että vastaaminen kesti näin kauan. Kumpa vaan tavoittaisin teitä viestin jättäjiä vielä! Ihana viesti sinulta kaikenkaikkiaan. Jos ylipäätään olisin lopettamassa bloggailua - mitä en ole - niin juuri tuollainen viesti jonka jätit inspiroisi varmasti jatkamaan. Ja niinhän se tekee nytkin. Kiitos, sait hymyn huulilleni. Nähdään =)

Mongusti: Hauskaa, että löysit tänne Korundin blogin kautta. Se on yksi suosikkiblogeistani ja tsekkaan siellä aina uudet jutut. Itsekin olen löytänyt jo muutaman aivan ihanan uuden blogin samalla tavoin, lukemalla blogin pitäjän jättämää kommenttia jonkin toisen boxissa. Ja apua, samalla voisinkin perään todeta, että niin se kello käy ja klikkaus klikkaukselta tulee vietettyä enemmän aikaa netissä. Apua =) Olen aidosti ilahtunut siitä että jonkun kommenttini takia kurkkasit tänne, ja toivottavasti viihdyt jatkossakin mukana tsekkailemassa sisään silloin tällöin. Kiitos paljon viestistäsi, oli myös mielenkiintoista tietää mitä kautta lukija on blogiini eksynyt. Moiksis, ja nähdään!

AnnHelen: Sinulla on se ihana blogi ja sitäkin ihanampi kisuli =) Juuri piipahdin luonasi pari päivää sitten, samalla piipahdin kaupassasi, mutta en vaan saanut vielä päätettyä mitä kaikkea tilaan, joten tulen paremmalla ajalla uudelleen. Uskon että olet täysin oikeassa. Silloin kun bloggailee omalla nimellä ja omilla kasvoilla niin varmasti moni puolituttu tarkkailee taustalla. Onhan ihmisen uteliaisuus täysin ymmärrettävää, ja itsehän me valitsemme mitä tänne kirjoitamme, mutta jos minulla olisi blogi minun nimelläni ja minun kasvoillani, niin pitäisin hieman epäkohteliaana sitä että joku puolituttu seuraisi sitä salaa, eikä ikinä kertoisi siitä minulle. Jos minä kerran avoimesti kirjoittelisin, niin miksi ei tuttu sitten avoimesti kertoisi vierailemassa blogissa. Onhan tämä omanlaista kylässä käyntiä, ja on tosiaan ihan kohteliasta aina silloin tällöin moikata käydessään. Joten moikka moi ja hali ihanalle kissalle.

shoppaile ilmaiseksi: Nyt tuli kyllä maailmankaikkeuden kiehtovin nimimerkki vastaan. Pakko kurkata tämän viestin jälkeen välittömästi sen taakse, ja tsekata löytyykö sulta joku makee blogi. Sun viesti oli kyllä tosi avartava, ja tajusin että teen tosiaan itse ihan samaa. Käytän blogeja nimenomaan lehtien korvikkeena. Puhun aina inspiraatiosta, mutta en ole hoksannut että nämähän tosiaan toimivat ihan täydellisesti lehtien korvikkeena, ja itselle oma blogi taas juuri sinä leikekirjana, johon niitä ideoita kerätään. Joidenkin bloggaajien kanssa sitä vaan jotenkin tulee hieman tutuimmaksi ja sitten siitä moikkauksesta ilahtuu. Hei, kiitos tosi paljon hyvästä kommentista!

Linnea kirjoitti...

MissB: Hahah, kiitos kun sait mut jälleen kerran nauramaan ääneen. Olet ihana. Minkälaisia lauluja se visa on viime aikoina laulanut? =D Olet ihan huippu! Hei kuule muuten, oletko sä koittanut tehdä niitä kollaaseja Picasalla?

Heidi: Voi että, pelkään että tää alkaa kuulostamaan siltä että puhun lämpimikseni ja latelen ihan pokkana kliseitä, mutta totuus on se että ihan oikeasti sydäntä lämmitti kovasti sinunkin viesti. Kiitos kauniista sanoista. Ja en tosiaan missään nimessä lopeta, ja jos olisin ollut lopettamasi jättämäsi kommentti olisi varmasti saanut minut toisin ajatuksiin. Jos sinä inspiroidut kuvistani, niin minä ispiroidun ja ilahdun todella paljon viestistäsi. Lämmin kiitos!

Eirene: Kiitos hienosta pitkästä ajatuksella jätetystä viestistä. Taas tunsin hirveän piikin sydämessäni siitä että näihin ihaniin viesteihin jäi vastaamatta. Osuit kyllä todellakin oikeaan siinä, että niissä blogeissa, joissa jaetaan henkilökohtaisia kuvia ja asioita, niin se kommentti tulee jotenkin helpommin jätettyä. Ja tuntuu jopa enemmän velvollisuudelta (ei kuitenkaan lainkaan huonossa mielessä, en vaan saa parempaa sanaa juuri mieleeni) jättää kommentti sellaiselle bloggajalle joka jakaa paloja omasta elämästään. Itsekin olen kyllä aikamoinen huseeraaja välillä kun haluan kiireessä kurkata äkkiä moneen blogiin, että jäähän se kommentti toki usein täälläkin jättämättä. Toisaalta, joskus taas jopa melkein nolottaa, kun olen yhtenään kommentoimassa jonkun suosikkiblogini jokaista postausta. Enhän minä mikään stalkkeri kuitenkaan, hih =D Oli niin ihanasti sanottu että blogini on valopilkku netissä, tuo kyllä lämmittää pitkään, KIITOS! Ja täytyy vielä sanoa, että kyllä todellakin ymmärsin kaiken "sepustuksestasi", mutten lainkaan olisi yhtä varma että saat omani punaisesta langasta kiinni, on tämä semmoinen söherrys tämä vastaukseni =) Nähdään kuitenkin ja valoa syksyysi =)

Linnea kirjoitti...

Maria: Eikä, vitsi että mulle tuli hyvä fiilis, kun huomasin että edes yksi tähän viestiin kirjoittanut oli löytänyt vastaukseni. Taidan jo tehdä kärpäsestä härkäsen, mutta tuli vaan paska fiilis kun luin nämä kaikki aivan ihanat ja ajatukselle jätetyt kommentit uudelleen läpi, ja sitten olin ITSE jättänyt vastaamatta niihin. Tosi tympeää minulta! Tiedän kyllä mitä tarkoitat, minäkin olen joskus ollut hämmentynyt ja ehkä voi jopa sanoa hieman pettynyt, jos olen jättänyt jonkun tuoreeseen postaukseen (etenkin sellaiseen henkilökohtaisempaan blogiin) kommentin, ja vastaukseksi ei tule mitään. Silloin tulee tosiaan vähän höhlä olo, että mitä hittoa minä täällä mitään kommentoin, kun se ei kerran hetkauta blogin pitäjää pätkäkään. Ehkä johtuu nimenomaan siitä, että itselle rapisee niin vähän kommentteja, että jokaista kommenttia osaa sitten arvostaa niin suuresti ja iloita siitä. Voinkin muuten ihan suoraan tässä sanoa sinulle, ja kaikille muillekin jotka tähän postiini jättivät kommentin, että olisin ollut kyllä itse hieman lievästi närkästynyt, jos blogin pitäjä ensin tekisi sellaisen postauksen minkä tein, ja sitten kun siihen tulisi ystävälliltä ihmisiltä vastauksia, niin emäntä jättäisi vallan vastaamatta. En kyllä varmaan ihan heti jättäisi uudelleen kommenttia. Ihan niinkuin sanoit: kommentteihin on tärkeä vastata. Itse palaan joihinkin blogeihin juuri sen takia, että blogin postaus on herättänyt mielenkiintoni ja olen aloittanut kommentillani tavallaan keskustelun blogin pitäjän kanssa joten tottakai haluan tietää mitä hän vastaa minulle. Vitsi, lupaan kyllä takuuvarmasti että en enää ikinä jätä kommenttiboxiani näin rempalleen. Siis ollaan nyt ihan rehellisiä, ja kerrotaan samalla, että kävin tässä pitkään blogiani läpi taaksepäin ja löysin samalta ajalta pitkälti kommentteja joihin minulta on jäänyt vastaamatta, ja kyllä otti päähän, mutta korjasin asian nyt, ja ilahduin kyllä uudestaan ja uudestaan jätetyistä viesteistä. Niin, tärkeä huomio siis se, että luean kyllä kaikki kommentit, muta minulla oli vain aika, jolloin en saanut aikaiseksi vastattua niihin, olin sitten miten ilahtunut kommentista tahansa. Nolo juttu. Kuten sanoin, seuraa ryhdistysliike, sillä vaikka kommenttia ei tietenkään tarvitse jättää jokaisella piipahduksella, enkä usko kenenkään niin odottavankaan, niin on se silti ihan peruskohteliasta morjestaa aina silloin tällöin kun piipahtaa kylässä. ... Ja sitä kohteliampaa vastata siihen morjestukseen.

Vielä kerran kaikille nolo ja nöyrä anteeksipyyntö siitä että yhdessä vaiheessa kommentteihin vastaaminen jäi. Tiedän että hoen usein sitä, miten paljon ilahdun yhdestäkin kommentista, mutta päivänselväähän se on, ettei se tunne taida oikein välittyä sinne näytön sille puolen jos en vastaa kommentteihin, vaikka miten olisin ilahtunut niistä täällä. Jatkossa paremmin tässäkin asiassa siis. Sitäpaitsi, kaikenlisäksi pidän kommentteihin vastaamisesta, ja yleensä minulla on aina olevinaan niin pirusti kaikille tärkeää asiaakin että kommentoin hieman suuna päänä siellä ja täällä jos aikaa piisaa, joten on aivan älytöntä että tämmöinen moka on ylipäätään päässyt käymään.

Kiitos vielä kerran kaikille kaikista kommenteista, ei vain tämän viestin kommenteista, vaan kaikista muistakin, ja jatkossa.... KUULLAAN JA PALATAAN!

AURINKOISTA JA LÄMPÖISTÄ SYKSYÄ JOKAISELLA JA ILOA BLOGGAUKSEEN, INSPIROITUMISEEN JA LUKEMISEEN.

Vi hörs!
Kramis!
- Linnea

Related Posts with Thumbnails