lauantai 31. lokakuuta 2009

Halloween Hot or Not

Halloweenia koskeva postaukseni tulee ikävä kyllä todella viime tinkaan.
Oletteko te ottaneet juhlan omaksenne ja miten juhlitte sitä? Olisi tosi mukava tietää minkälaisia eri tapoja meillä täällä Suomessa on juhlan tiimoilta. Vai pidättekö Halloweenia turhana jenkeistä pöllittynä ideana?

Minusta se ihan hauska ja kelpo juhla. Tyylikkäät naamiaiset ovat todella hieno, kaunis ja mystinen juhla. Tänä vuonna jätän tosin juhlimisen väliin, ja viihdyn kotona noteeraamatta Halloweenia lainkaan. Olen vuosien aikana ollut jos jonkin näköisissä täysin hulvattomissa ja mahtavissa puitteissa pidetyissä Halloween-kemuissa. Niitä miettiessäni nyt mieleni tekisi aivan hirveästi jakaa teidän kanssa kuvia maskeerauksista ja kostyymeistä joihin olemme ystävien kanssa sonnustautuneet, mutta en voi sitä ikävä kyllä tehdä. Tosin kaikki on niin maskeerattu, että hyvä jos edes itse tunnistan itseäni kuvista. Pukeutuminen ei ole ollut mitään "hattu päähän, mustaa huulipunaa ja kaapu päälle" vaan todella hard core panostamista, ja monet ovat ällistyttäneet joka vuosi entistä päheämmällä asullaan.

Jos olisin johonkin tänä Halloweenina lähtenyt olisin valinnut mielenkiintoisen ja itselle vielä kokemattoman tavan juhlia Halloweenia ja vastannut kyllä kutsuun kirjanjulkaisutilaisuuteen. Kirja joka kertoo kauhutarinoita... Julkaisujuhlat jotka pidetään vanhassa puurakennuksessa, jonka rappuset natisevat. Kirjanjulkaisujuhlat joissa luonnollisesti luetaan otteita tästä kauhukirjallisuudesta.. Juhlat, ja kirjan kirjoittaja on todellinen tyylitaituri ja pelkästään puitteiden näkeminen olisi ollut huikeaa. En silti ole yksinkertaisesti sillä tuulella, että lähtisin katsastamaan kemut, näen niistä kuitenkin varmasti pian kuvia. Tosin eiväthän kuvat ikinä välitä koko tunnelmaa. Toivotan onnistuneita juhlia sinne ja menestystä kirjalle.

Halloween on juhla, jota järjestäessä voi epäonnistua naamiaispukeutumisessa surkeasti ja somistaa kotinsa rumasti ja vielä surkeammin. Minun mielestäni. Haluankin jakaa kanssanne kuvia, joista minä pidän, ja joita pitäisin esimerkkinä jos/kun emännöin jonain vuonna Halloween-juhlat itse. Tyyliini kuuluu ainakin sen oranssin unohtaminen. Poikkeuksiahan toki on, mutta usein tämän Halloweenina käytetyn oranssin ja mustan sekoituksen lopputuloksena tapahtuu tyylimoka, etenkin kun mukaan yhdistetään vielä materiaaleista muovi.

Mutta mennään niihin Halloween kuviin, jotka ovat minun maun mukaisia. Hiiret vilistämässä pitkin juhlatilaa ovat loistava idea, etukirjaimmella koristetut kurpitsat ovat myös tosi paljon kivemman näköiset kuin irvistävät (toki pitää tässäkin asiassa muistaa, että juhlien kutsuvieraat tietenkin määrittelevät minkälaiset juhlat järjestät. Jos kutsut ovat lapsien, niin varmasti hämähäkit ja irvistävät kurpitsavat ilahduttavat enemmän kuin ehkä aikuiseen makuun sopivat hillitymmät ja synkemmät juhlatilan stylaukset =)) Yksinkertainen piirongille laskettu punaviinilasi antaa hyytävän fiiliksen kun vierellä seisovat arvokkaat mutta hieman pelottavat roiskeet päälleen saaneet kynttilät. Muista että saat myös valkoisella pitsillä kauniita ja aiheeseen sopivia somistuksia, samoin tietenkin tutulla hämäkinseitillä ja harsolla.
Halloweenina sopii että kynttilä ei seiso jalassaan ihan suorassa vaan sojottaa hieman vinoon. Muista olla varovainen! Todella varovainen, etenkin jos sinulla lähellä muita somistusmateriaaleja. Suosittelisin kyllä vahvasti tuollaisten kuvanmukaisen vinossa sojottavien kynttilöiden olevan sellaisia, joista olet etukäteen polttanut osan, sitten sammuttanut kynttilät, että ne saavat turvallisesti sojottaa kynttelikössä miten sattuu. Laita turvallisia tuikkuja tai muita matalia kynttiläkippoja viereen valaisemaan asetelmaa. Myös harso/pienilamppuinen valosarja - yhdistelmä toimii.

Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket

Photobucket

Jos sinulla ei ole sen kummemmin innostusta lähteä koristamaan koko kotiasi, vaikka houstaatkin Halloween kemut, niin saat pelkästään musiikilla, kynttilöillä, muutamalla kukka-asetelmalla ja tv:ssä pyörivällä leffalla jo paljon tyylikästä fiilistä aikaan. Usko pois! Kerää vain alta pois kaikki ylimääräinen, esimerkiksi lasten lelut ja muut arkiset asiat pois silmistä, ja kynttelikkö antaa uskottavaa tunnelmaa.
Tee mielummin vain muutama tyylikäs valinta kuin monta halvalla saatua hankintaa,
niin ettei lopputulos näyttää kolmasluokkalaisten askartelukerhon kevätjuhlatilalta.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Voit oikein hyvin soittaa toisella puolella taloa iltaan sopivaa taustamusiikkia, ja pyörittää sitten esimerkiksi olohuoneessa televisiosta taustalla jotain juhlaan sopivaa leffaa. Niitä löytyy loputtomiin. Vaikka kemuissasi ei ole tarkoitus katsoa televisiota tai sitä vähemmän pitää leffailtaa, on tv:llä pyörivä kauhuelokuva erinomainen lisä liikkuvine kuvineen tuomaan juhliinne lisämaustetta. Älkää säikähtäkö kun kiljutaan!

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Muutama viimehetken nopea askarteluvinkki.
Huom, voit myös viimeistellä tämän askareen glitterliimalla, joka antaa juhlaasi hieman bling-blingiä. Kiinnitä seiniin, ikkunaan, kattoon, käytä pöytätablettina, mielikuvitus on rajana, kuten juhlien järjestämäsessä aina.

Photobucket Photobucket

Seuraavasta ideasta voit ideoina itse vaikka miten isoja tai pieniä kylttejä, mutta tälläisenaan ne toimivat loistavasti ruokailun kattauksessa.

Photobucket Photobucket

Jos haluat sen kurpitsan, niin teeppä siitä vaikka boolikulho.

Photobucket Photobucket

Jos taas haluat panostaa juhliisi hieman enemmän, voit palkata sinne vaikka baarimestarin. Osa näistä palkattavista baarimestareista taitaa myös monta muuta temppua, esimerkiksi tulen nielentää/puhaltamista. Mikäpä sopisi paremmin Halloweeniin. Halloweenin ajan juomissa hyvältä näyttää hiilihappojää.

Photobucket

Photobucket Photobucket

Ruokatarjoiluksi tummaa niin astioihin kuin itse ruokaankin.
Jos mielesi tekee yhdistää somistukseen perinteinen oranssi, voit tehdä senkin toki todella tyylillä.
Miten olisi esimerkikski oranssi karkki-buffet?

Photobucket Photobucket

Ohjelmanumeroksi sopii paremmin kuin hyvin fire-show (etenkin jos ystäväpiiristä löytynyt juomankaataja ei ole innostunut tulennielemisestä. En usko että hän on =)). Wau, nämä showt ovat aina yhtä upeita! Eikä lainkaan niin hillittömän kalliita, etteikö niitä olisi mahdollista palkata yksityisjuhlien ohjelmanumeroksi, etenkin jos teitä järjestäjiä on useampi.

Photobucket Photobucket

Muista kuitenkin kaiken tämän jälkeen, ettei Halloweenin tarvitse missään nimessä olla pelottava. Voitta järjestää ihanat Halloween juhlat vaikka pelkästään tyttöjen kesken. Miten olisi Marie Antoinette-teema. Meidän juhlissa oli kerran aivan järjettömän upea Marie Antoinette. Hän oli kaunis kuin mikä, mutta ikävä kyllä kuollut... =) Teatterilta saa vuokrattua pukuja ja peruukkeja - miettikää miten ihania valokuvia saisitte muistoksi.

Photobucket Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket

Laitat taustalle pyörimään tietenkin tämän elokuvan.

Photobucket

Ja jos sinulla on tallessa tämä lehti, asetat sen tietenkin kauniisti esiin.

Photobucket

Inspiraatiota juhlan luonteeseen voit löytää esimerkiksi vaikka mistä elokuvasta:

Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket

HYR...!
Creapya illan jatkoa!

Photobucket

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails