maanantai 5. lokakuuta 2009

Miksi En Enää Bloggaa?

Koska... Hyvänen aika, no katso itse.
Ihanaa!
Olen toivottomasti koukussa!


Photobucket Photobucket

Hei muuten, joku olikin kommentoinut edelliseen postiini, että kutominen ja neulominen ovat kaksi eri asiaa. Minulla olikin sellainen kutina, että olen joskus ennenkin kuullut samasta asiasta, mutta en tiedä mikä on oikein. Itse kutsun tätä kutomikseksi, mutta se onkin ilmeisesti neulomista?
Mikä on sitten kutomista?

Photobucket


Tällä hetkellä minulla on liki valmiina ruskea putkihuivi sekä vanhan roosan väriset sukat.
Seuraavaksi ajattelin että puikoille pääsisi luonnonvalkoista lankaa josta valmistuisi - miksi näitä sanontaa? - sormenpäättömät sormikkaat kuitenkin =D


Photobucket


Vielä aivan ihana kuva aiheeseen liittyen:


Photobucket


Kunpa taitoni kehittyisivätkin pian ja voisin kutoa ystävien lapsille kauniita asusteita, ja ehkä jopa pian asuja.

Tärkeä huomautus: kuvat eivät ole minun (aikaansaannoksistani),
mutta voi luoja, jos noista ei ispiroidu niin sitten ei mistään.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kutominen ja neulominen ovat eri asia itä- ja länsimurteissa. Idässä voidaan kutoa sukkaa ja mattojakin vaivatta. Lännessä taasen taidetaan neuloa sukkia.

Linnea kirjoitti...

Heippa Anonyymi! Juu sainkin asiaan samanlaisen vastauksen jo toisaalta. Minun suuhun sopii paremmin tuo sukan kutominen, joten taidan käyttää sitä jatkossakin, kunhan kirjoittaessa, ja toki puhuessa vastapuolelle tulee selväksi mitä teen. Jottei kukaan ymmärrä että väsäilen täällä kangaspuilla sukkaa =D

Mutta ai että kun tekikin yhtäkkiä mieleni istahtaa kangaspuiden ääreen mattoa tekemään. En ole moiseen kapistukseen koskenutkaan sitten yläasteen, ja se olisi kyllä mukavaa.

Linnea kirjoitti...

Ja kiitos Anonyymi vastauksestasi. Unohdin kiittää.

Jenni kirjoitti...

Moikka!

Opiskelen tekstiilisuunnittelijaksi ja meille on ainakin koulussa painoitettu että neulomisesta ei missään nimessä saa käyttää nimeä kutominen! Ne on ihan eri asiat. :) Puikoilla neulotaan ja kangaspuilla kudotaan.

Mutta sama kai tuo, ammattilaiset vaan on tarkkoja. Hmph. :)

Linnea kirjoitti...

Penni: Oi, sulla on suloinen nimimerkki. Anteeksi, että vastaan näin hirveän myöhään. En tiedä tavoittaako vastaukseni enää sinua. Minua on harmittanut niin kovaa, kun on jäänyt vanhoihin kommentteihin vastaamatta. Kiitos kuitenkin kovasti kommentistasi, ja asian valaisemisesta. Luulen, että asia on kuten sanoit: se on tärkeä ammattilaiselle, ei harrastajalle. Eihän se tietenkään sopisi, saati toimisi missään muussakaan työssä ja ammattipiirissä käyttää väärää termiä, vaan aiheuttaisi tietenkin väärinkäsityksiä. Jännä juttu kuitenkin se, että usein on tapana käyttää puikoilla tekemisestä sanaa kutominen. Miksiköhän nimi on vääristynyt? Vai onko kyse vain murteista, kuten Anonyymi aikaisemmin kertoi. No asia klaari jokatapauksessa =) Tosi kiva kun kävit täällä! Aionkin nyt klikata nimimerkkisi auki ja kurkata jos takaa löytyisi joku ihastuttava käsityöblogi.

Anonyymi kirjoitti...

Itäsuomessa ikäni kasvaneena, voin sanoa, että idässä ei käytetä termiä "kutoa" vaan nimenomaan idässä neulotaan.
Sen sijaan Pohjanmaalta kotoisin oleva ystäväni puhuu aina kutomisesta.
Idässä neulotaan, lännessa kudotaan. Murre-erosta on siis kyse.

Olen myöskin kuullut, että neulominen on oikea termi ja ns. ammattilaisten suosima. Kutominen mielestäni viittaakin enemmän maton kutomiseen, tehdäänhän matot matonkuteistakin :D

t. Oona

Related Posts with Thumbnails