perjantai 4. syyskuuta 2009

Blogi Vaihtaa Nimeään & Kertoo Tarinaansa

Hiio hoi, uusi nimi blogille!

Photobucket

Blogini nimi oli alunperin Linneas Vita Villa. Se johtui siitä, että kun perustin blogin ajatuksissani oli täysin sisustusblogi. Olin jo jonkinaikaa ihastellut aivan uskomattomien ruotsalaisten Martha Stewarttien sisustusblogeja, joissa he pyörittävät mitä kauniimpia koteja. Olin/olen silmät soikeana heidän ahkeruudestaan ja taidostaan luoda kotiin tunnelmaa - juuri sitä oikeaa: valkoista, rustiikkista ja maalaisromanttista. (Sana maalaisromanttinen alkaa muuten pikkuhiljaa kyllästyttämään jo... Tyyli ei!) En halunnut esitellä omaa kotiani, ehkä muutamia satunnanisia yksityiskohtia lukuunottamatta. Halusin tästä blogista inspiraation kaivon, johon voin aina kurkistaa kun kotona näyttää tylsältä.

Photobucket
Kuis ollakaan mä juur tänään huomasin et eihän täällä ole puhettakaan sisustuksesta. Olen lörpötellyt ja roudannut kuvia kaikesta muusta kuin sisustuksesta. Etenkin muodin ja Hollywoodin parissa näyn viihtyneen. Tosin itsehän halusin tästä niin kutsutun lifestyle-blogin, jossa aihe vapaa, joten se ok. Vanha nimi vain johti harhaan. Ruotsinkielinen se oli muuten yksinkertaisesti siksi, että toisella äidinkielellämme blogin vanha nimi ääntyi mielestäni kauniimmin. Mutta ehkä ruotsinkielinen blogin nimikin vihjasi lukijaa väärään suuntaan. Suomeksihan minä kuitenkin täällä kirjoitan. Kaikenkaikkiaan hokasin, että eihän leikekirjani nimi vastaa alkuunkaan sen sisältöä.

Photobucket

Ajattelin että blogini on pääasiassa kuvablogi. Tekstiä syntyy todennäköisesti vain siksi, etten osaa sanoa mitään lyhyesti. Kuten esimerkiksi tämän viestin asiaa: "Heippa, vaihdoin blogin nimeä, ja tässä muutama kuvakollaasi blogin tulevasta sisällöstä." Juu ei onnistu. Kyllä tähän vähintään neljä kappaletta tarvitaan. Tuon tänne paljon kuvia aiheesta riippumatta, kunhan kuva hivelee silmääni se kelpaa. Kuulun ihana - sanan toisinaan jo hieman ärsyttäviin yliviljelijöihin (mutta puolustuksena tulee se fakta että en ikinä koskaan milloinkaan käytä sanaa ihku =), ja kun en kertakaikkiaan keksinyt, enkä malttanut pohtia blogilleni kauemmin uutta nimeä, yksinkertainen ihana jäi pyörimään päähäni. Arkistohan tämä on. Ja kaikkihan on niin kovin ihanaa. Minä arkistoin tänne ihanuuksia maailmalta. Niinpä tästä tuli Linnean arkisto Ihana. Mietin pitkään, josko nimeksi jäisi vain Arkisto Ihana, ja edelleen se maistuu suussani paremmalta. En tiedä miksi siltikään en nappaa tuota Linnean - sanaa sitten alusta pois. Ehkä haluan säilyttää blogin nimessä edes säväyksen jotain kauniista ruotsinkielestä muistuttavaa, ja maininta nimestä Linnea sen asian sitten kai heikosti ajaa. Silti olen sitä mieltä, että Arkisto Ihana olisi parempi nimi. Höh. Enkö osaa päättää tätäkään?! Hei, I know, I know, I know: ÄÄNESTÄKÄÄ! Sanokaa te tutut kumpi nimi olisi parempi. Linnean arkisto Ihana vai Arkisto Ihana? Voi, olisin oikeasti tosi kiitollinen mielipiteistänne!

Photobucket

Ja muuten, kävisikö päinsä että te hiljaisetkin blogin lukijat voisitte ystävällisesti edes kerran jättää merkin itsestänne, jooko =) Minua hämmästyttää, että niinä päivinä kun päivitän blogiani, se ladataan noin reilun sata kertaa päivässä, mutta merkkejä ei välttämättä jää yhtä ainutta. Haamujako täällä käy? Huih. Ei vaan, mutta moikatkaa vaikka uuden nimen kunniaksi piipahtaessanne, minusta olisi kovin kiva tietää minkälaisia lukijoita täällä käy. Ja toisekseen, (minulla on oma pieni tosi söpö vasikka ojan vierustalla katselemassa...) saatan sitä kautta löytää jonkin ihanan blogin ääreen. Eilen viimeeksi huomasin kommentin bloggaajalta, joka ei ollut aikaisemmin blogissani käynyt, tai sitten ei ollut vain jäänyt mitään asiaa mainittavaksi, mutta kun hän eilen jätti kommentin, klikkasin sitäkautta hänen blogiinsa, ja löysin ehkä yhden ihanimmista ja minun näköisimmistä blogeista kuin mahdollista, ihanaa! Sitä oli niin riemu ja mukava lueskella ja katsella. Voi kun en nyt muista blogin nimeä, kirjoittaja oli nimeltään Maria. Tarkistan tuon blogin nimen kohtikkään, kunhan muistan, ja tulen sen tähän linkittämään. Edit. Noniin, ja Marian iki-ihanan Classy and glamorous-blogin löytää täältä. Suosittelen teitä todellakin kurkkaamaan sinne! Kerrassaan herkku blogi ja mukava kirjoittaja.

Photobucket

Kuten huomaatte olen taas viljellyt tekemiäni kuvakollaaseja askeleideni perään, ja niiden tarkoituksena onkin tietenkin havainnollistaa blogin sisältö. Tosin se varmaan jatkuu tällä samalla linjalla: "Oih, ihana mekko" & "Otin aika nätin kuvan kukasta", mutta ainakin listasin kuvien avulla asioita, joista on tarkoitus blogata. Asioita joista pidän. Asioita jotka ovat kauniita. Jäihän sieltä paljon poiskin, ja kuvat ovat toisinaan hyvin ympäripyöreitä, mutta kun huomasin että olin haalinut niitä taas läjäpäin kasaan, päätin lopettaa, sillä vaikka siellä on toistoa, mutta puuttuu aiheita, niin kuvien määrä on taas hillitön. Sori =) Olen toivoton.
Kaikenlisäksi minulla on jo seuraava kuvapostaus mielessä, tsihih.

Photobucket
Nonniin, vautsi, nyt on uusi nimi blogilla.
Vielä kun osaisin vaihtaa tätä blogin ulkoasua niin johan olisi kulkaa kemut.
No jätetään se toiseen kertaan. Se on niin ärsyttävää harjoittelua, etten jaksa ryhtyä siihen nyt.
Nyt haluan nähdä miltä kollaasini näyttävät pienennettyinä.
Näkyykö niistä mitään. Hope so!

Photobucket

Heipä hei ihanat!

*

Edit. Hupsis, katsahdin tekstini juuri läpi ja nyt täytyy sanoa, että vaikka suosinkin suuria kuvia, niin nyt jäivät kyllä pituussuunnassa olevat kuvat liian isoiksi minunkin makuun. Koko kuva mahtuu nippanappa kokonaisuudessa ruudulle. Se on jo liian iso. Kuva yksinkertaisesti myös näyttää nätimmältä, kun se ei ole niin suuri että täyttää ihan koko näytön, vaan hahmotan sen reunat paremmin. Vaan näitä en jaksa korjaamaan kiiruhtaa, joten isoja kuvia olkaa hyvä.

6 kommenttia:

-SL kirjoitti...

Linnean arkisto ihana on hyvä, blogisi vanha nimi oli muuten myös italiaa. Upeat kollaasit!

Linnea kirjoitti...

Kiitos *~SL mielipiteestäsi! On tosi kivaa kun jaksat käydä täällä. Tykkään kun huomaan kommenttisi.

Hei apua, mitä Linneas Vita Villa tarkoittaa italiaksi? Huijui... Jalkalampun piuhaa, polkupyörän pinnoja, parsalaatikkoa, tai jotain tosi noloa, ja tiedät kyllä mitä ajattelen. Jaiks?!!

Miss M kirjoitti...

Aivan ihania kollaaseja! Ja kuinka kauniisti kirjoititkaan blogistani.. Olen ihan sanaton..

Kummatkin nimet ovat hyviä, vaikka pelkkä arkisto Ihanan ehkä sopii paremmin suuhun, mutta toisaalta on kiva kun nimessä on kirjoittajan nimikin.. Eipäs paljon auttanut! =)

Ja noista kollaaseista tulikin mieleen että pitääpä nyt viikonloppuna opetella tekemään noita itsekin.. :)Mitä ohjelmaa muuten käytät?

Linnea kirjoitti...

Maria! Voi kiva että ilahduit kirjoituksestani. Ihastuin tosissani blogiisi!

Oman blogini nimi asia askarruttaa edelleen mieltä. Olen kanssasi samaa mieltä siinä että on kiva kun jo nimi kertoo kenen arkistosta on kyse. Silti mielestäni paras nimi edelleen on "Arkisto Ihana". Niinkuin Ihana nimenomaan erisnimenä. Kaikkein "järkevin" ja luontevin olisi tietenkin vaihtoehto jossa sanat vaihtaisivat vaikkaansa, ja blogin nimi olisi Ihana arkisto. Mutta se kuulostaa tylsältä. On meinaan tarkkaa hommaa tää. Naurattaa!

Kollaaseja on hurjan helppo tehdä Picasalla. Minä en osaa käyttää mitään kuvankäsittelyohjelmia, kärsivällisyyteni ei riitä niihin, joten Picasa on tosi nappa juttu. Lataat sen vain netistä koneellesi. Niin, ja tuon kaikki kuvat tänne Photobucketin kautta, jotta saan ne suurena tänne (tosin se aiheuttaa osalla sivun vaakavieritystä, mikä on tietenkin älyttömän ärsyttävää ja olen siitä tosi pahoillani, kuten olen täällä miljoonasti sanonut, mutta en osaa korjata sivupohjaani. Harmittaa kovasti sillä blogin visuaalinen ilme on minulle tosi tärkeä. Toivon vaan aina liikkeellä olisi vain suurinäyttösiä käyttäjiä =)) koska pidän siitä että kuva näkyy suurehkona ja selkeänä. Photobucketissa lisään omiin kuviin myös tekstin. Siellä voi myös kikkailla jotain muutakin, mutta en ole vielä tutustunut mitä kaikkea.

Odottelenkin muuten ihan innolla omia kuvakollaasejasi.

Linnea kirjoitti...

No herramunjee, eikö sitä ihminen enää ollenkaan osaa suomeksi kirjoittaa.

Mikä on esimerkiksi "tosi NAPPA juttu"? Kröhöm.. Anteeksi, pyrin kirjoittamaan paremmin.

Naurattaa edelleen.

Missnöjda kirjoitti...

Aivan ihana blogi ! Rupean kyllä seuraamaan oikein toden teolla ! :)

Related Posts with Thumbnails