lauantai 27. helmikuuta 2010

Raikkaat Tulppaanit Toivat Kevään Kotiin...

Photobucket

... niin kauan kun ei katso ikkunasta pihalle loputtoman lumen keskelle.

Photobucket Photobucket

Olen kovasti lilaan väriin ollut ihastuksissa jo pitkään, ja pidin näistä liloista tulppaaneista. Kimppu näytti yksistäänkin tosi hyvältä maljakossa, mutta päätin silti ostaa vielä valkoisiakin sekaan. Karsin paljon lehtiä pois, ja lopputuloksestahan tuli aika kivan raikas. Höh, mutta silti nyt kun katson, niin ois toi ollut hienompi pelkästään liloilla kukilla, kun muuten on juuri tuossa tilassa vaaleaa ja valoisaa. Keittiössä on muuten ympärillä mattamustaa ... ja sitä valkoista.... ja se aarrekaappi.

Photobucket Photobucket Photobucket

Kuvasin kimmpua eilen ostettuani sen, ja huomasin juuri että se on nyt tänään paljon kauniinpi,
kun on kukat on hieman avautunut, mutta mennään näillä jo kuvatuilla kuvilla.

Ja siellähän näkyy taustalla vähän niinku päivän asuakin, heh, - takkini roikkuu siinä tuolin selkämyksellä. Takki on muuten yksi suosikeistani. Se on minulle kyllä liian iso, mutta tuon mallisessa takissa se ei itse asiassa haittakaan lain. Kuosi/kuvio (kumpi on oikea sana?) on minusta edelleen ihana, vaikka takki onkin jo vuoden tai kaksi vanha. En ole oikein trendien perässä kulkija, vaan pistän päälle sen, minkä itse milloinkin nättinä pidän.

Photobucket Photobucket

Sokeririippuvuudesta tulossa asiaa jossain vaiheessa.
Siellä niitä on sammakoita tällä kertaa karkin muodossa. Saakeli soikoon!
Pienet sammakot, pienet sammakot, ne lystikkäitä on... :/

Photobucket

Kuvasin samalla keittiötä muutenkin, ja kovasti tekisi mieleni jakaa niitä kuvia täällä,
mutta kyllä se vaan on niin että tulppaanit saavat riittää =)

Photobucket Photobucket

Takki: HenkkaMaukka
Maljakko: Ikea(n tuoppi)
Sininen lasi: Pentik
Lamppu: Ikea


Olen tosi anti-viherpeukalo. En suinkaan vastusta peukalointia, mutta en vain itse osaa. Olisiko joku kiltti ja kertoisi minulle miten saan tulppaanit pysymään pitkään kauniina. Pitääkö vartta leikata viistoon inasen lyhyemmäksi kerran päivässä, ja pitää kukat kylmässä vedessä? Näin olen nyt tehnyt. Kertoisiko joku minulle oikea tapa, kiitos!

Rauhallista ja tunnelmallista kevätpäivää kaikille!

Photobucket

(..Kevät ja kevät, kun lunta on enemmän kuin kymmeneen vuoteen yhteensä, mutta minä olen päättänyt siirtää itseni kevääseen NYT!)

14 kommenttia:

AnNiNa kirjoitti...

Heippa! Systeri toi mulle viimeksi ruusuja ja oli kukkakaupasta saanut mukaan pussillisen jotain jauhetta, jonka pitäisi antaa lisäaikaa kukille. Kyllä niistä ruusuista saikin nauttia pitkäääään :D Toivottavasti sama sopisi tulppaaneillekin. Ihanan valoisan ja raikkaan oloinen koti teillä, olisi kiva nähdä enemmänkin :)

Linnea kirjoitti...

AnNiNa: Juu, kukkakaupoista taitaa tosiaan aina saada sen pienen "tehopussukan" mukaan, mutta en kyllä tiedä mikä on mun viherpeukalossa vikana, kun en ole saanut senkään avulla leikkokukkia pysymään hengissä. Ihana että sulla on ruusut pysynyt hyvinä, mulla nuukahtaa ruusut aina ihan parissa päivässä. Se on tosi harmi! Katselin noita tulppaanejani justiin, ja kyllä nyt näyttivät oikein kivalta, laitoin taas kylmää vettä, en tiedä menikö oikein...

Voi kun kiva kuulla että tykkäsit blogista. Kovasti jännitti aluksi laittaa ensimmäisiä kotikuvia esiin, mutta olen muutaman kerran uskaltautunut jotain täältä vilauttamaan, joten kyllä varmasti jatkossakin tulee kuvia täältä meidän kodista. Kai se nälkä taitaa kasvaa vähän syödessä itse bloggaajallakin.. aluksi jännittää mutta sitten jo tekee mieli tehdä lisää samanlaisia postauksia. Etenkin kun itse viihdyn samanlaisissa blogeissa.

Herrajestas kun tuli pitkästi kirjoitettua =D Tämä on mun vikani, mitään en osaa lyhyesti sanoa =D

Mukava kun kävit, kurkkaan jos sulla on blogi, niin pääsen vastavierailulle =)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Itse olen saanut kukkakaupasta joskus ohjeistuksen tulppaaneille, että maljakon pohjalle vain vähän todella kylmää vettä. Mielellään vielä jääpaloja killumaan veteen. Runsaassa vedessä tulppaanit kaiketi kasvattavat kovasti vartta.

Taitaa olla ensi kerta, kun jätän kommenttia, vaikka säännöllisesti blogiasi luen. Oikein ihana ja inspiroiva tämä sinun blogi.

Aurinkoista kevään odotusta! Jään innolla odottelemaan postausta sokeririippuvuudesta. Järjetöntä makean syömistä ollut itselläni tämä talvi :/

~Ansa~

Miss M kirjoitti...

Mulla oli joskus samanlainen takki, vein sen alkusyksystä kirpparille :) Kukat on aina ihania! Mulla on orkidea jonka kukat ovat tippuneet jo aikoja sitten mutta ne lehdet elävät vaikka ei kastelisi viikkoihin.. hmm..

Anonyymi kirjoitti...

Stockalla opetettiin tulppaanien vesittäminen, joka toimii. Leikkaa uudet imupinnat ja laita kukat runsaaseesn kylmään veteen puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen kaada ylimääräiset vedet pois ja jätä vain vähän kylmää vettä maljakon pohjalle. Kukat ei nuoku vaan jöpöttää ryhdikkäinä päivästä toiseen, kun muistaa taas leikellä uudet imupinnat aina välillä. Olin hämmästynyt tästä toimivasta ohjeesta.

Pilvenhattara kirjoitti...

Näiden jo tulleiden ohjeiden lisäksi olen kuullut, että kukat kannattaa yöksi laittaa mahdollisimman viileään paikkaan.

Cherry/Kirsi kirjoitti...

Juu kannattaa viedä kukat viileeseen yöksi :) Muuten en tiedä ohjeita..tämmönen kukkien tappaja kun oon ;)

Aivan ihanan raikasta sun kodissa <3 Valkoinen on niin kaunista. Ja kukat tuo aina niin paljon kauneutta ja iloa! Voih, kun saan uuden kodin niin menen ja ostan kimpun tulppaaneja!

Anonyymi kirjoitti...

MARIA'lle tiedoksi orkideasta.....kun kukat kuihtuu mniin uusia tulee mutta se kestää! Itselläni kesti odottaa 6kk uusia kukkia ja olen kuullut että 7-8kk on ihan yleistä! Orkideaa hoidetaan niin että kerran viikossa ruukun alaosa upotetaan n.10min. veteen (mieluimmin lämmintä=haaleaa munankeittovettä!) ja sitten ylimääräinen vesi valutetaan pois.
Tulppaaneista jo onkin vastauksia tullut....eli kylmää vettä vain vähän maljakon pohjalle ja varsia voi lyhentää jos ne kasvavat liikaa ja ne todella kasvavat jos vettä on liikaa.
kukkaisterveisin Ann

Miss M kirjoitti...

Kiitos Ann! Odotanpas sitten niitä uusia kukkia! :)

-L- kirjoitti...

Ihania tulppaanikuvia!! :) pisst...meillä on samanlainen lamppu! :)

Tommi kirjoitti...

Tommilla on kaktus.

Nonnulan Jonna kirjoitti...

Ah, Lidlin salmiakkisammakot ovat ihan mielettömän hyvä kovaan salmiakin nälkään! :)

Ihana blogi! Ryhdyn lukijaksi! :)

Linnea kirjoitti...

KIITOS JOKAISELLA JOKA NEUVOI KUKKIEN KANSSA, ON MUKAVA HUOMATA MITEN AVULAITA JA MUKAVIA IHMISET OVAT. KIITOS PALJON, JA ARVATKAA MITÄ?!?!? Tulppaanit on vieläkin pystyssä!! =)

Ansa: Kiva kuulla että viihdyt täällä ja oli tosi kiva saada noin mukava kommenttikin, ja vielä neuvojakin. Kiitos, luettuani viestisi siirsin tulppaanit heti kylmään veteen, pieneen vesimäärään, jäitä ei ollut, mutta ensi kerralla koita niitäkin. Kiitos vinkeista PALJON! Juu, sokeririippuvuus mulle on kehittynyt parin viime vuoden aikana, aivan kamalaa. Yritän etsiä apua parista kirjasta ja kun jotain asiasta tiedän tai luulen tietäväni niin kirjoittelen. Kiitos kuule vielä kerran kun niin kivan kommentin jätit.

Maria: Höh, mä oon sit ihan out stailini kanssa, ku säkin oot roudannut omas jo ajat sit kirpparille, hahah. Mulla ei ole ikinä ollut Orkideaa. Se on kyllä tyylikäs kukka. Kiva kun sait täältä lisäneuvoja kukkasi hoitamiseen, ei muuta kun uutta kukoistusta odotellessa =)

Anonyymi: Kun luin viestisi oli kello sinä päivänä jo ties miten paljon illalla, mutta nousin uudelleen vielä ylös ja laitoin kukat juuri ohjeidesi mukaan. Niinkuin kirjoitin ne kukoistaa vieläkin, ja sen lisäksi ne myös hieman lorpahtaneet virkistyi. Kiitos tästä ohjeesta paljon! Hämmästyin itsekin todella kovin miten paljon oikea hoito auttoi, vau!

Linnea kirjoitti...

Jemina: En alkuun meinannut kekata minne ihmeeseen minä ne laittaisin kun ajattelin etten ihan pihalle astikaan viitsi törkätä, mutta keksin kuin keksinkin paikan. Kiitos sinullekin. Arvostan kovin että neuvotaan näin ystävällisesti kun jeesiä tarvii.

Cherry: Kiitos OIKEIN paljon! Taitsikin olla aikalailla ainut joka kiinnitti huomion muuallekin kuin tulppaaneihin, vaikka eipä kuvissa kyllä juuri muuta näykään. Hei, kiitos myös tulppaaniohjeesta, aluksi mulla vaan kävi niin, että kun olin lykännyt ne yöksi viileään en muistanut hakea niitä sieltä takaisin. Mutta yllätys oli suuri kun muistin ne ja siellähän kukat oli kauniisti pystyssä. Näiden kaikkien saamieni ohjeiden avulla on itselläki nyt into ostaa tulppaanikimppu heti toisen perään. Ensi kerralla ostan kaksi tuollaista lilaa, tosi nätti väri.

Kiva Ann, kun huomasit Marian viestin ja jeesit sitäkin omien kukkien kanssa. Arvostan kovin tämmöistä ystävällistä tunnelmaa täällä. Olette kyllä ihania te, jotka minun blogiini olette ehtineet.

-L- Kiitos kovasti. Ja he, luulen että itseasiassa että aika monella taitaa olla samanlainen lamppu. Mutta eikäs se olekin kiva. Tuo vähän sellaista mökkitunnelmaa =)

Tommi: Linneallakin oli kaktus kun Linnea oli pikkutyttö.

Nonnu: No oli! Pitää käydä hakemassa pari pussia lisää, olivat niin hauskan näköisiäkin. Ja hei, niin kiva kuulla että pidät blogista, toivotan sut lämpimästi tervetulleeksi jatkossakin.


Morjens kaikki ja kiitos vielä kukka ohjeista. Tätä lähtien tulen ostamaan PALJON useammin kukkia, etenkin tulppaaneja kun niistä kerran tulee jatkossa olemaan jotain iloakin kun osaa hoitaa. KIITOS =)

Related Posts with Thumbnails