torstai 10. joulukuuta 2009

Kakkos-Olohuone Kuntoon

Työ/vieras/kakkos-olohuoneemme on sisustukseltaan pahasti kesken. Se on toiminut varastona, ja sen laittaminen on vain jäänyt. On niin helppo sulkea ovi, ja kukaan ei näe sinne. Olisi aika tehdä siitä asuttava kaunis huone. Jostain kumman syystä mies piti alkuun itsestään selvänä, että ko. huoneesta tulee hänen hengailu/työhuoneensa. Hänen visionsa huoneen sisustuksesta oli iso jykevä vanhanaikainen työpöytä (hyvä idea), pieni jääkaappi bisselle, tv, muhkea sohva ja istumapaikkoja jätkille. Ei.

Photobucket

Photobucket Photobucket

Todellisuudessa huoneen tulee palvella meitä kumpaakin toimivana työtilana, mutta niin että meillä on sama työpöytä. Kahta sinne ei toki ängetä. Pöydän pitää toimia myös pöytänä jonka ääressä voin askarrella. Sen lisäksi huoneessa tulee olla runsaasti hyllytilaa, joihin saa kätkettyä ovien taakse niin mapit kuin minun askarteluvälineetkin. Hyllyissä pitää olla ovet, jotta huoneen ulkonäkö on mahdollisimman seesteinen. Sen kun pitää palvella myös vierashuoneena tarpeen vaatiessa. Sen lisäksi sinne joudutaan ehkä ostaman ja sijoittamaan vaatekaappi, sillä minun täytyy todennäköisesti lunastaa käyttööni mieheltä hänen vaatekaapistaan tilaa omille ryysyilleni, vaatehuoneeni on täyteen ammuttu. Huoneen tulee olla myös viihtyisä ns. kakkos olkkari, jossa on mm. mukava katsoa tv:tä. Tv saisi myös olla kätkettynä jonkinlaisen - mikä sen nimi on - no semmoinne hieno tv-kaappi, joka ei näytä siltä että siellä on tv sisällä.

Photobucket

Kerään tähän viestiin jonkinlaisia ideakuvia siitä mitä tuleman pitää, vaikka minulla on kyllä itseasiassa hyvinkin tarkka visio siitä, miten huoneen kalustan ja sisustan. Mutta ainahan voin saada jonkin uuden idean, ja mikäpä sen mukavampaa kuin katsella silmää miellyttäviä sisustuskuvia. Ja ehkäpä kun kuvia kauniista toimivista huoneista tarpeeksi kauan tuijottaa, alkaa ajatus käyttämättömänä olevavasta huoneesta tuntua enemmän ja enemmän absurdilta, ja hommaan tulee tosissaan ryhdyttyä. Vaikka tiedänkin täsmälleen mitä huoneelta haluan, ja tämä myös miehelle käy, koska hän ei tiedä ihan kaikkia, kuten esimerkiksi että sinne olisi tulossa joku suloinen Greengaten tilkkutäkki, niin olen ajatellut että palkkaan sisustussuunnittelijan, joka hoitaa huoneen kuntoon, sillä olen niin saamaton asian suhteen. Näin en kuitenkaan oikeasti todellakaan tee, koska minä oikeasti pidän sisustamisesta todella paljon, ja olisi kohtuutonta ja typerää sysätä sellaista rahasummaa toiselle vain sen takia että olen itse niin häpeällisen laiska, etten ole saanut asiaa, jonka osaan, aikaiseksi.

Photobucket Photobucket

Huoneessa on valmiina varta vasten tätä huonetta varten ostetut Ikean Hemnes sarjan piironki sekä sohvasänky. Mustavalkoisia tyynyjä löytyy, musta pallopäinen verhotanko, valkoiset verhot hennolla ruutukuviolla. Sinne on ostettu myös Ikean Skruvsta tuoli mustana. Se on hieman sellainen matta. Koska tuoli ei ole ollut käytössä, emme tiedä onko se todellakaan kelvollinen, ja yksi miehen toiveista, jonka unohdin aikaisemmin mainita, oli kunnon työtuoli. Jostain syystä päädyin ostamaan tämän. En muista miksi. Varmaan siksi että se oli halpa ja pidin kovasti materiaalin elävännäköisestä pinnassa, ja tuoli sopi ulkonäöltään ideaan, mikä minulla huoneesta oli. Työtuoliin tulisi kuitenkin satsata, että se on ergonomisesti erinomainen, joten uusi työtuoli, kunnollinen sellainen, tulee varmasti hankkia. Hemnes sarja on minusta kaunis ja kodikas. Olen todella tykästynyt siihen, mutta piirongeista täytyy sanoa, että ne eivät ole kyllä kestävintä laatua. Näillä tiedoin saatte vähän kuvaa huoneen tulevasta tyylistä.

Photobucket Photobucket

Kylläpä valkoinen sohvasänky on todella epäedukkaan näköiseksi pedattu, ysch!

Photobucket

Photobucket Photobucket

Nyttemmin olen miettinyt, että olisin voinut ostaa nämä huonekalut mustina, ja jos huone toimisi vaan vierashuoneena olisi tuo meikkaus/peilipöytä oiva. Nyt se ei sinne kuitenkaan sovi.

Photobucket Photobucket

Nämä ovat huonekaluja, jotka ehdottomasti pitää laittaa harkintalistalle. Väristä en ole vielä jokaisen kohdalla varma. Valkoinen tulee toimimaan kuitenkin päävärinä, mutta musta saa hieman kehystää ja ryhdistää sitä. Olen todella iloisesti yllättynyt siitä, että vuosien ajan ajattelin että musta sopii moderniin sisustyyliin, tyyliin jota en ole kokenyt omakseni, mutta muutaman viime vuoden sisällä olen hoksannut että kyllähän se värii passaa oikein stailattuna ja oikanlaisessa kalusteessa tähän "mökkiunelmaankin".

Photobucket Photobucket Photobucket

Alunperin ajattelin että huoneesta tulisi hieman vanhan sikarihuoneen tyylinen peltikyltteineen ja ruskeine vanhoine radioineen, yksi iso tyylikkäästi kulahtaneen näköinen vanha nahkasohva, tarkoitan hieman sellaista jonka Aidan valmisti Charlottelle ja Treylle häälahjaksi, mutta tuoli taisi jäädä Carrielle. Vanha Juthbackan markkinoilta ostettu hieno radio sinne ehkä sijoitetaankin, samoin alkuperäis suunnitelmassa mukana ollut miehen perimä suuri ruskeakehyksinen antiikkipeili, mutta muuten hylkäsin nopeasti ajatuksen sikarihuone visioistani, vaikka se olisikin toteutettu valkoisella maustettuna. Se olisi silti ollut liian ruskea, väärän sävyinen ruskea. Nytkin yhdistelmä musta, valkoinen ja ruskea kuulostaa haastavalta. Tuntuu automaattisesti että jompi kumpi tummista väreistä tulee tiputtaa pois. Katsotaan miten käy kun alan saada huonetta kuntoon. Haluan että huone on raikas, tilava ja valoisa kuten kotimme muutenkin. Värimaailmat tämän viestin kuvissa ovat hyvin lähellä, jollei jopa täysin sitä mitä haen. Täysin mustavalkoista en siis huonesta missään nimessä halua, vaan haluan sinne myös väriä. Vaikka vanhan lasin vihreää, vanhaa roosaa, aquaa.

Photobucket Photobucket

Niin ja yksi asia. Vaikka huone joutuukin palvelemaan monta eri tarkoitusta, se ei saa missään nimessä näyttää sillisopalta ja sekavalta, kansiot eivät saa pursuilla kaapeista, tavaraa, etenkään pientä ei saa olla ripoteltuna ympäriinsä, toivoisin myös että sieltä löytyisi tila jossa säilyttäisin jättikokoelmaa lehtiäni, en raaski heittää niitä pois, olen pimeä, tiedän, mutta en halua että lehdet, kuten muutkaan tavarat ovat näkyvillä. Huoneen tulee olla hyvin yhtenäinen ja näyttää pääasiassa olohuonemaiselta.

Photobucket

Ainiin, haluan sinne myös peilin. Huone ei ole pieni, mutta huomaan että minulla on tullut tavaksi käyttää sisustuksessa suuria peilejä, koska ne antavat sitä tilan tuntua lisää, ja se on aina plussaa. Rakastamme ja suorastaan vaadimme että kodissa on tilaa ja avaruutta. Näitä peilejä meillä on useampi, yksi nojaa esimerkiksi valkoisen leveän piirongin päällä vaakatasossa, ja kyllä se vaan huonetta suurentaa.

Photobucket Photobucket

Se on ehkä asia joka eivät näyttele niin suurta roolia samankaltaisten sisustajien keskuudessa yleensä. Yleensä meidän romuromantiikan, ja tämän tällä hetkellä, ja jo pitkään kovana trendinä olevan sisustustyylisuuntaan kuuluu vahvasti erilaiset kodin pienet kuin isomatkin (uus)vanhat esineet, ja suloiset tavarat, ja ennenkaikkea runsas tavaran ja somistuksen määrä. Erilaisia asetelmia on tapana olla huomattavan paljon. Vaikka emme (Ketkä me? Minähän täällä sisustan. On miehelläkin toki mielipiteet, ja tietenkin ne kuunnellaan. Hän ei vaan näe kokonaisuutta kun selitän sen hänelle, siksi minun on joskus tehtävä jokunen päätös yksin, koska olen oppinut, että kun hän näkee omin silmin valmiin lopputuloksen, hän ymmärtää miten kaikki tuli yhteen, ja hän pitää lopputuloksesta. Ruutu/raita ja kukkatyynyjä, sekä pastellinsävyjä nyt ainakaan ei saisi kyllä olla yhtäkään, mutta salakuljetan edes muutaman tyynyn aika ajoin tänne.) .. mitä olin sanomassa? Ajatus katkeaa aina. Niin vaikka emme todellakaan ole minimalisteja, niin emme halua että kodissamme on ripoteltu tavaraa erityisen paljon. Kaunis esine sitäpaitsi usein hukkuu, kun sitä ympäröi lukuisat muut tavarat, eikä se pääse näin oikeuksiinsa. Olen kertonutkin että meillä on valtava dvd-kokoelma. En voisi kuvitellakaan että leffoja säilytettäisiin avohyllyssä. No way! Liian levoton meininki. Leffojen säilytykseen on ostettu hyvin yksinkertainen täysin selkeälinjainen liki kokonaan yhden olohuoneen seinistä peittävä valkoinen kirjahylly, jossa on linnunmaidonvalkoiset korkeakiiltoiset lasiovet, niin etteivät leffat näy läpi.

Photobucket Photobucket

Kun jotenkin yritän kuvailla tyyliä jolla kotimme on sisustettu, tulee mieleeni juttelumme siitä, että haluamme että kotimme näyttää raikkaalta, tunnelmallisesta, idylliseltä, ja kauniilta merenrantamökiltä + vanhan ajan tunnelmaa. Kyllä, haluamme että kotonamme on mökkifiilistä. Ei hirsimökki. En voi sietää ruskeita ankeita hirsimökkejä punatiilitakkojen kera. Takkamme on valkoiseksi rapattu. En ole varma onko rapattu oikea sana kuvaamaan sitä. Olen vain kuullut sitä sanaa käytettävän, ja se kuulostaa oikealta tähän yhteyteen =)

Kuvissa näkyvä valkoinen lautalattia on kyllä aivan ihanan. Aikoinaan minä ajattelin että meille tulee sellainen, kunnes rakennusfirman omistaja kysyi meiltä, niin montakos koiraa teillä olikaan... Eeh, ei sitten tullutkaan valkoista lattiaa, kun asian hokasin. Muta meille on sellainen tosi makee laminaatti, joka jäljittelee vanhaa leveää lankkulattiaa, ja se on tosi kodikas. Olen ihan älyttömän tyytyväinen lattiaamme. Toisaalla on sitten laattoja.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

5 kommenttia:

Lora kirjoitti...

Nättejä juttuja paljon noissa kuvissa. Monet kelpaisivat tännekin =) Vaan ollapa yksi ylimääräinen huone.... Meillä on muuten valkoiseksi maalattu lautalattia muutamassa huoneessa, ja koiran kanssa toimii kumminkin sentään jotenkuten. Sen sijaan lakattu lauta tuntuu olevan kertaraapaisusta "sökö", melkein lastut lentelevät kun koira kiihdyttää sen yli. Että jos joskus vielä päädyt lankkuihin, niin ei ole IHAN kaikista mahdottomin yhtälö tuo maalattu pinta ja kynnekkäät tassut =)

Linnea kirjoitti...

Lora, vai että lastut lentelevät kun koira kiihdyttää =D Aina naurattaa ja hymyilyttää lämpimästi kun eläinten omistajat jakavat kokemuksiaan elämästä karvakaverin kanssa. Hyvä että teillä ratkaisu toimii, ja kiitos kokemuksen jakamisesta. Itselläni on jotenkin päinvastainen suhtautuminen puulattiaan ja sitten nimenomaan parkettiin kuin valtaväestöllä. Parketti kuin katsotaan arvostetuksi ja hyväksi lattiamateriksi. Onhan se kallis, sitä en tosiaankaan kiellä. Ja vanha puulattia on taas ihan tajuttoman hieno ja tunnelmallinen! Minulla se ei ole vaan toiminut. Edellisedellisessä asunnossa mulla oli parketti ja silloin päätin ettei enää ikinä. Meidän kodissa saa elää, se ei ole museo, ja lattia olikin sitten nopeasti sen näköinen. Täynnä muhkuja, koloja ja viiruja. Sitä olisi varmasti pitänyt kyllä hoitaakin jotenkin. Mutta onneksi on mistä valita! Terveisiä teidän vauhtikiihdyttäjälle =)

Ps. Kun joku netissä mainitsee että hänellä on kotonaan valkoiseksi maalattu lautalattia, niin aina ensimmäinen ajatus on, "Oi että, niillä on varmasti kaunis koti." Ja seuraava: "Onkohan sillä blogia, onkohan sillä kuvia? Voi, olis niiiin ihana nähdän". =)

minea kirjoitti...

Ihana juttu ja ihania kuvia ja esineitä.

Mutta tuo kuva, jossa on kello sängyn yläpuolella, eieieiei. Aiheuttaa vilunväristyksiä. Yöpöydällä on pakko olla pieni (herätys)kello, mutta ei missään nimessä isoa seinäkelloa makuuhuoneeseen! Tai ainakaan noin lähelle sänkyä. Toinen nounou on televisio makuuhuoneessa. Yäk. Tää on mun ihan ikiomaa feng shuita, kun en ole siihen oikeaan ikinä tutustunut oikeasti.

Millaisia koiria sinulla on? En usko että koiraystävällistä lattiaa on olemassakaan :( Tai tässä mun vuokraluukussa on muovimatto, joka ei pennusta ole toistaiseksi kärsinyt. Pelottaa vaan että se alkaa tosta pissan määrästä käpristellä saumoista jossain vaiheessa... Ehkä yliregoin, kun on vieraan omistama asunto.

Miss M kirjoitti...

Voih... oispa mullakin, tai meillä siis, ekstrahuone.. tulis nimittäin ihan tarpeeseen! No ehkä joskus.. =)
Laitathan kuvia siitä ja teidän kodista muutenkin... =)

Linnea kirjoitti...

Hei, tiedätkö Minea, ajattelen kellosta ja telkkarista makuuhuoneessa juuri samoin kuin sinä! En halua niitä sinne. Makuuhuone ei ole oikea paikka niille. Isäni on tutustunut feng shuihin ja opastanut minulle alkeita, mutta itse olen edelleen asiasta aika tietämätön, vaikka se kovasti kiinnostaakin. Isällä oli esim. edellinen työhuonekin täysin feng shuin mukaan sisustettu =) Mun iskä on tosi makee tyyppi, hih. Mutta tosiaan nuo mainitut asiat ovat tosiaan samalla tavoin minunkin oman mielen feng shuin tulkintaa kuin sinullakin =)

Niin sinulla on pieni koirapentu joka ei ole vielä oppinut sisäsiistiksi? Tulenkin sinun blogiisi katselemaan näitä koirajuttuja lisää. Muuten, se parkettilattiakämppä josta aikaisemmin mainitsin, niin se oli myös vuokra-asunto, ja minustakin tuntui että ylireagoin juuri siksi että se ei ollut oma. Ylireagointia tai ei, siltikään parketti ei vaan enää sytytä.

Voi Maria, tiedätkö, mä en oikeesti kyllä enää uskalla enkä halua sanoa että juu kyllä varmaan jossain vaiheessa voin laittaa jotain kuvia esiin, esim. nyt tästä työ/vieras/whatever huoneesta, sillä olen jo aikaisemmin luvannut jotain pieniä yksityiskohtakuvia kodistani, mutta en sitäkään ole vielä saanut aikaiseksi. En viitsi luvata, jos en kuitenkaan saa hommaa toteutettuna. Kiitos kuitenkin paljon, ja ajatus on todellakin korvan takana, en vain halua enää luvata, kun olen jo niin monesti ollut lunastamatta lupaustani.

Related Posts with Thumbnails