tiistai 8. joulukuuta 2009

Queen of England =)

No niin heippa!
Täällä sitä kotona makoillaan. Just niinku eilenkin. Alkaa kyllästyttämään. Eikä ole mitään kerrottavaa, joten jatkan kuvilla. Tiedättekö muuten, meillä pitäisi siivota, argh, täällä on kaaos. Nyt on ollut vähän ongelmia siivoajan kanssa, joka meillä normisti käy kerran, pari viikossa. Siivous pitäisi saada taas pyörimään. Koko asia ansaitseekin ihan oman postinsa, mutta ennen sitä; voinko vain katsella kuin muut siivoavat =) ?



I want to break free -videon siivouskohtaukset ovat villillä veikkauksellani itsensä Queen of Englandin, eli Freddie Mercuryn visioimia. Haluaisin tietää mitkä ovat olleet muiden bändin jäsenten ensireaktiot kun Freddie on esittänyt visionsa. Muistakaa, silloin elettiin kuitenkin vuotta 1984. Kitaristi Brian May on ehdottomasti suosikkini videossa vaaleanpunaisine puputossuineen ja papiljotteineen.

Photobucket Photobucket

Jäin kuuntelemaan Queenia hetkeksi. Kuuntelin heidän biisejä jo lapsena, itse kappaleiden sanomista tietenkään mitään ymmärtämättä, mutta erikoisia ja jänniä musiikkivideoita ihaillen ja silmät pyöreänä katsellen. Queen oli kyllä ehdottomasti yksi maailman parhaimmista ja omaleimaisimmista rock-bändeistä. Ja Freddie Mercury täysin omaa luokkaansa oleva esiintyvä artisti. Tämän päivän Lady Gagat ymt eivät ole mitään verrattuna Queenin mystisyyteen. David Bowie osaa muotoilla asian paremmin kuin minä, joten annan sanan hänelle: "Of all the more theatrical rock performers, Freddie took it further than the rest... he took it over the edge. And of course, I always admired a man who wears tights. I only saw him in concert once and as they say, he was definitely a man who could hold an audience in the palm of his hand."

Hmmm... Old school ei todellakaan enää ole sitä mitä ennen, se on kadottanut kosketuksensa.

Photobucket

Muistan muuten hyvin elävästi kun Freddie kuoli. Sain tietää siitä ollessani koulussa, ja kotona kerroin siitä äidilleni, joka kuuli uutisen ensi kerran minulta. Äitini piti Queenista paljon, ja muistan edelleen miten epäuskoinen hän oli, kun kerroin solistin poismenosta. Sama kuvio toistui täsmälleen samoin myöhemmin Kurt Cobainin kohdalla. Silloinkin koulusta tullessani kerroin äidille uutisen.

Huh, kuka pystyy katsomaan tai kuuntelemaan tämän ilman kyyneleitä:



The Show Must Go On -sinkkuhan muuten ilmestyi vain kuusi viikkoa ennen Freddie Mercuryn kuolemaa.
Hurjaa ja traagista. Surullista.

Katso sisään The Mercury Phoenix Trust hyväntekeväisyysjärjestön sivuille.
Freddien kuoltua, perustivat Queenin muut muusikot tämän HIV ja AIDS hyväntekeväisyysjärjestön, joka pyörii edelleen.

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails