torstai 17. joulukuuta 2009

Karisma

Who has it - Who has it not?
Niinpäniin, jostain tuli mieleeni joukko karismaattisia ihmisiä.

Photobucket

Vois näin äkkiseltään heittää että kiehtovaa ja magneetin lailla luokseen vetävää karismaa ei löydy Heidi Montagista, ei suinkaan myöskään Spenceristä, eikä Kardashian siskoksista. Varsinaista esimerkkiä esiintyvästä taiteilijasta, jolta puuttuu karsima. on hankala tähän nimetä. Muistattehan että kyse vain minun mielipiteestäni. Sanon takavuosien Idols-laulaja Christian Forssin, sillä en ole milloinkaan nähnyt ketään lavalla niin poissaolevaa. Tämä videohan on tietenkin vain yksi esitys, mutta pliiiiiiis... =) Ei millään pahalla, mutta ei sitä karismaa voi kyllä piilottakaan vaikka kuinka jännittäisi:



Mutta onnea miehelle kaikkeen tulevaan!

Minulla on itselläni ympärillä joukko karismaattisia ihmisiä. Oooh, sitä vetovoimaa mitä näihin ihmisiin voi tuntea, ja mikä läsnäolo näillä ihmisillä on. Karismaattisuutta on hirvittävän vaikea selittää. Oikeastaan myös sitä, miksi et ole karismaattinen. Voit olla hemmetin hyvännäköinen, seksikäs, upeakroppainen, huumorintajuinen, hauska, fiksu, mutta sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että olisit karismaattinen. Ei sitten mitään. Kauniit kasvot ei tee kenestäkään karismaattista. Kaikkein vähiten kova pyrkimys siihen.

Mitähän Wikipedia sanoo, sehän se tietää kaiken kuitenkin... Hetkinen... Okei tässä: Charisma is a trait found in persons whose personalities are characterized by a personal charm and magnetism (attractiveness), along with innate and powerfully sophisticated abilities of interpersonal communication and persuasion. One who is charismatic is said to be capable of using their personal being, rather than just speech or logic alone, to interface with other human beings in a personal and direct manner, and effectively communicate an argument or concept to them. Hmmmm.... olikohan tuossa kyseessä luonteenpiirteen sijasta enemmänkin tulkintaa uskonnollisissa yhteyksissä käytettävästä tavasta kutsua jotankin karismaattiseksi johtajaksi? No ei tuo Wiki silti ihan mönkäänkään mennyt. Ei toki.

Photobucket

Mitä on teidän mielestänne karsima?
Tunnetteko itse olevanne karismaattinen?
Tekeekö karismaattisuus teihin vaikutuksen?
Onko sillä ylipäätänsä mitään väliä?
Mikä tekee ihmisestä karsimaattisen.
Kuka on sinun mielestäsi karismaattinen?

Minulle karismaattisuudella on väliä.
Sen sanon =)

14 kommenttia:

Miss M kirjoitti...

Karismaa joko on tai sitten se puuttuu.. enpä osaa ketään kuitenkaan nimetä julkisuuden henkilöistä kun en heitä ole tavannut. Jotenkin karisma ei välttämättä pelkästä kuvasta välity vaan pitää kuulla miten ihminen puhuu, esiintyy ja kantaa itsensä. Siis miten hän vain on ja toimii. Itsekin tänään muuten viittasin karismaattisuuteen postauksessani :)

minea kirjoitti...

Karismaattiselle ihmiselle koko elämä on paljon helpompaa. Karismaattisen henkilön on helppo saada haluamansa. Karismaattiset henkilöt eivät ymmärrä tavallisen ihmisen elämää ja tavallinen ihminen voi vain haaveilla karismaattisen ihmisen elämästä.

Eräs ystäväni on todella karismaattinen nainen. Hän ei yksinkertaisesti voi epäonnistua. Myös siskollani tuntuu olevan ainain jonkin verran karismaa, tosin minä en sitä huomaa. Hän on todella pidetty ja suosittu, vaikka luonteessa on nurjiakin puolia.

En jaksanut lukea tuota karismaattisuuden määritelmää, mutta mulle karismaattinen ihminen on sellainen puoleensavetävä. Sellainen henkilö, jonka seurassa ihmiset viihtyvät ja jonka seuraa muut tavoittelevat. Karismaattiset tyypit saavat helposti töitä eikä heillä ole vaikeuksia löytää seuraa.

Sinä Linnea vaikutat ihan aika karismaattiselta ihmiseltä :) Karisman huipentuma on mielestäni Troijan Helena. Joskus olen katkera, että minun karismani taitaa olla negatiivinen :(

Johanna kirjoitti...

Munkin mielestä sulla tuntuu olevan karismaa. En todellakaan tiedä miksi. ENkä tiedä mistä karisma tulee. Ainakan ei saa pyydellä anteeksi itseään ja olemassaoloaan, mutta täytyy olla sopivasti nöyryyttä. Mut hyvinkin erilaiset ihmiset voi olla karismaattisia..!
Ps. laitoin sulle haasteen mun blogiin :)

Miss M kirjoitti...

Mullakin on sulle haaste blogissani :) Ja oikein ihanaa joulua sulle Linnea!

Lora kirjoitti...

Hyvää joulua tulin toivottelemaan!

Saija kirjoitti...

Onnellista ja rauhallista joulua, Linnea!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana blogi jonka juuri löysin. Kauneuden ammattilaisena täällä silmä lepää! Kiitos! -aaltoilee-

heini kirjoitti...

No ainakaan Angelina Jolie ei ole karismaattinen:--D Minusta karisma on vähäeleistä älykkyyttä ja charmia.

tyttö kirjoitti...

hei! onko blogiin muuten koskaan tulossa enemmän sinua itseäsi? tarkoitan kuvia sinusta ja arjestasi? minkälaisia vaikeuksia olet kokenut - luin pari postausta alempaa, että syksysi on ollut todella raskas? voimia, enivei!<3

Linnea kirjoitti...

Moi!

Tosi jännä, että osa kommentoijista koki minusta saattavan löytyy karismaattisuutta ilman että olen jakanut täällä itsestäni sen enempää kuin typ kuvan kädestäni, ja osa tunsi että karismaa on vaikea tunnistaa edes julkisuuden henkilöstä, vaan henkilö on tavattava henk koht ennenkuin mielipiteen asiasta muodostaa.

Kiitos kommenteistanne! Janoan jatkuvasti uuden oppimista, ja nautin siitä tunteesta kun ymmärrän jonkin asian uudella/kin tavalla toisen kerrottua oman mielipiteensä asiasta. Tähän postiin saamani kommentit inspiroivat minua suuresti tekemään aiheesta henkilökohtaisemman sekä perusteellisemman postauksen. Esimerkiksi Maria, minea, Johanna ja Heini , onko teille ok, jos kirjoitaessani aiheesta enemmän sydämestä, käytän teksissäni esim. juuri teidän vastauksistanne osia? ..Aiheina joihin haluaisin ottaa enemmän enemmän kantaa, ja joista haluaisin jutella enemmän. Vastata tietenkin samalla myös jättämiinne viesteihinne. Ok? =)

Johanna ja Maria, haasteet on korvan takana, ja tulossa kun inspasee, kiitos =)

Ylläolevaan viitaten, voisiko joku muuten keksiä mulle synonyymin sanoilla inspiroitua/innostua aiheesta? Please, pretty please. Viljelen sanaa kuin riisiä kiinan pelloilla, ja se alkaa pikkuhiljaa kyllästyttämään, vaikka itse asiahan on hieno. En olisi ikinä uskonutkaan mitä kaikkea inspiraatiota (grrrrrr!;)) blogien lukeminen saattaa tuottaa.

Lora: Kiitos paljon! Jouluntoivotukseen tuominen blogiini oli ihanasti tehty. Arvotan sitä.

Sarona, sinä myös, KIITOS! Olen myös miettinyt miten oma joulusi meni. Toivottavasti hyvin ja toivottavasti uusi vuosi tuo paljon onnenpotkuja ja ilon tunnetta mukanaan.

-aaltoilee- Et todellakaan tiedä, miten paljon voimaa ja iloa annoit noilla muutamilla sanoillasi juuri. KIITOS! Jatka aaltoilemista, se on kaunista.

tyttö:
Olen miettinyt asiaa viime aikoina paljon. Sain jokin aika sitten kommentin, joka sai minut ymmärtämään että bloggailu on minulle tärkeää, puran täällä paineita. Olen miettinyt kokonaan "kaapista ulos tuloa", kertomista rehellisesti kuka olen ja mitä elämäni on. Kirjoittaa blogia kuten kirjaa elämästäni, kirjaa, joka on toistaiseksi vielä kirjoittamatta. Tehdäkö se todella pienen ryhmän kanssa salasanan kanssa vai kaiken kansan silmien alla (ollen samalla osalle helppo target.) Kuten huomattua blogista jokatapauksessa muokkaantui syksyn mittaan hyvin paljon henkilökohtaisempi mikä tämän tarkoitus alunperin oli. No, ei se määränpää vaan se matka. =) Rehellisesti sanottuna, tällä hetkellä tahtoisin vetää esiripun edestä samantien pois, mutta jos teen sen voin katua sitä myöhemmin, ja minun pitää kysyä asiaa myös muilta ihmisiltä. En osaa vastata kysymykseesi enemmän. Ja tyttö, kiitos!

minea kirjoitti...

Ainakin minun kommenttiani saa käyttää jos siltä tuntuu :)

Kirjoitin tuon muistaakseni aika kummallisissa tunnelmissa enkä oikein saa omasta ajatuksestani enää kiinni, mutta jos löydät siitä jonkun järjen haivenen niin ole hyvä vain :D

Linnea kirjoitti...

Kiitos paljon minea! Juuri sinun kommenttisi inspiroi minua eniten tekemään kokonaan oman kirjoituksen aiheesta. Ehkä siksi että olen eniten eri mieltä kanssasi =D Mutta eihän se ole paha. Eihän? Hyvässä hengessä ja hyvällä mielellä siis ehdottomasti!!! =) (Olisi aika tylsää jos olisimme kaiki aina samaa mieltä joka asiasta)

heini kirjoitti...

Tottahan toki saat käyttää!:-) Kirjoita ihmeessä.<3

Linnea kirjoitti...

Kiitos heini =)

Related Posts with Thumbnails