sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Ei Anteeksipyyntöjä Huonoista Kuvista, Sorry!

Kun kerran jaoin kanssanne juuri muutaman omasta kamerasta löytyvän kuvan,
voisin samalla ottaa kantaa omien kuvien "kehnouden" anteeksipyytelyyn.


Olen huomannut että pimeän vuodenajan tultua todella useassa blogissa alettiin pyydellä anteeksi huonoa kuvanlaatua, harmitella kurjaa keinovaloa, ja pahoitella vielä kerran maailmankaikkeuden karseimpia kuvia. Noh, minä en useinmiten näiden kuvien kohdalla huomaa yhtään mitään kammottavaa kohinaa. Päinvastoin, kuvat ovat usein minusta ihan ällistyttävän hyvin otettuja, ja mietin viekö harrastelijat esimerkiksi dokumentaarista häävalokuvausta tekeviltä ammattilaisilta työt. Taustalla trendinä kulkee valokuvauksen suuri suosio harrastuksena, järkkäri on ehdottomasti liki jokaisella käytössä, ja kuvaustaidot komeat. Ainakin usein minun näkökulmastani, vaikka itse kuvaaja kuviaan anteeksi pyyteleekin.


Ihailen näitä kauniita (=aivan kerrassaan kammottavia ja nolostuttavan hirvittävän huonolaatuisia?) kuvia paljon, ja pähkäilen itsekseni miten ihmeessä itse saisin esimerkiksi paljettitopin tai timanttisormuksen kuvattua edes jotenkuten totuudenmukaisen näköiseksi, enkä näe syytä useiden bloggajien anteeksipyynnöille, kun ihan harrastelijana vaan kerran kuvaillaan, ja kuvat ovat kaikenlisäksi - vielä kerran - pirun hyvännäköisiä, päivää piristäviä tai muuten vaan innoittajina toimivia.


Itse kuvailen vaan pokkarillani, ja vaikka valokuvaus onkin äärimmäisen mielenkiintoinen harrastus ei kärsivällisyyteni riitä kameran käytön opiskeluun, joten olen hyvin pahoillani, mutta täällä blogissa tullaan näkemään alla olevan bloggauksen kuvien kaltaisia täys amatöörikuvia ja laatu sen mukaista, ja kaikenlisäksi niiden perään ei edes pyydetä anteeksi. Anteeksi =)

Photobucket

3 kommenttia:

Lora kirjoitti...

Hauskat kengät olit löytänyt! Varmasti lämpöiset. Itsekin ostan välillä vaatteita tms. "ruokakaupoista" ja ihan kelpo ostoksia ne ovat olleet kaikki, kyllä sieltäkin suunnasta helmiä löytää jos osaa katsoa. Kuvien laatu on maallikkosilmääni aivan hyvä myös.

E kirjoitti...

Minusta kuvasi ovat hyviä. Ei kaikkien kuvien tarvitse näyttää ammattilaisen ottamilta.
Ruokakaupoissa tekee muuten välillä mahtavia ja ennen kaikkea edullisia löytöjä. Löysin kerran aivan ihanat ballerinat ruokakaupasta, jotka valitettavasti sittemmin kävelin puhki.

Linnea kirjoitti...

Lora: Kiva kun piipahdit taas. Juu, kyllä sitä hyviä ostoksia löytää paikasta kuin paikasta kun on vaan avoimella mielellä liikkeellä ...tai liian addiktoitinut shoppaamaan, hih.

Missy E: Kiitoksia!

Related Posts with Thumbnails